C++ Login Panel Yapımı

Nightmore

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
p2mps.png

Kullanıcı adı : admin
Kullanıcı şifresi : 12345

Resimde Gördüğünüz Gibi 2 Tane textBox ve 1 Tane Button Koyuyoruz.

Kod;

PHP:
if (textBox1->Text == ("admin")) if (textBox2->Text == ("12345"))
                {
                    MessageBox::Show ("Giriş Başarılı", "Başarılı", MessageBoxButtons::OK  ,MessageBoxIcon::Information);
               }
             else
             {
                 MessageBox::Show ("Kullanıcı adı veya şifre hatalı", "hatalı", MessageBoxButtons::OK  ,MessageBoxIcon::Error);     }

p2myh.png

p2n0r.png

Alıntıdır

Son düzenleyen: Moderatör:
Bizim yazılım uzmanlarımızın neden doğu ve ortadoğuya yazılım, bir nevi ihraç ettiğimizi şimdi daha iyi anladım. Arkadaş C++ login paneli yapmayı gösterecem demiş, göstermiş en son mesajın altına alıntıdır yazmış.

Kesinlikle katılıyorum bu iş için veritabanı şart şart şart.
Şuan ben de C# programlama dili ile Forum için bir program hazırlıyorum.

Veri tabanı bilmediğim için her bilgiyi ayrı ayrı, defalarca kodlar ile saklamaya çalışıyorum. İşler haddinden fazla uzuyor.
Aynı işi yaptırıyor muyum ? Evet ama çok daha yorucu ve gereksiz kodlar ile.

Recep abi bana veri tabanı ve .NET kullanmam gerektiğini söyledi. Ki ben de şuan bu 2 alan ve üzerine HTML öğreniyorum.
Bu 4 alanı birleştirince işlerim çok daha rahatlayacak, ferahlayacak.

Ben de karşıyım böyle çalıntı kodlar ile konu açmaya. Ben zamanında C# Console kısmı hakkında dersler vereyim dedim ve hem video hemde resimler ile satır satır açıkladım, ne nedir diye. Tabi fazla izlenmedi :D

Ben de IF-ELSE komutlarını şu şekilde kullanıyorum programımda :

Kod:
if ((butce - sekizyüzaltmısuc <= 50) && (butce + 50 >= sekizyüzaltmısuc) && (checkBox2.Checked == false) && (checkBox3.Checked == true) && (checkBox4.Checked == true))
                        {
                            MessageBox.Show("%25 İndirim ile " + sekizyüzaltmısuc + " TL, %30 İndirim İle " + ggggg + " TL Değerinde Ses Sistemi + Klavye-Fareli Sistem Bulundu");
                            pictureBox1.ImageLocation = "http://i.imgur.com/vZhuEJr.jpg";

- - - Güncellendi - - -

Ve yukarıdaki formu HTML kodları ile bu şekilde yaratabiliyoruz. Boşlukların hizalı olması için tablo oluşturarak yapıyoruz. Farklı konular açarak anlatacağım.

Kod:
<html>
<head>
<title>Kullanıcı Adı Ve Şifre</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

</head>
<body>

<table border="0">

<tr>
    <td colspan="2" >TECHNOPAT FORUM</td>
</tr>

<tr>
    <td> Kullanıcı Adı :</td>
    <td><input maxlength="8" type="text" name="ID"></td>
</tr>

<tr>
    <td> Şifre :</td>
    <td><input maxlength="8" type="text" name="PASS"></td>
</tr>

8mXRgfS.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı