Arkadaşlar bu aralar bu konuları çok açıyorum ama kararımı vermem lazım. Yazılıma C# ile başladım ve orta seviyeye getirdim. Şu an başka bir dile geçmek istiyorum. C# Windows ekosisteminde olan bir dil ve bunda yapılabilecek bir şey yok. O yüzden C# ı komple bırakıp başka bir dile geçmek istiyorum. Genel konseptleri zaten bildiğim için zor olmayacak.
Yapdıklarım:
• Masaüstü uygulamalar. Gerek Console. Gerek GUI. İkisini de yapabilmem lazım.
• Oyun programlama. Mobil, masaüstü, web, konsol, Online, offline, 3D, 2D bunların hepsine hepsini kodlayabilmem lazım. Ve reklam koyabilmem lazım.
• Mobil uygulama. Mobil uygulamalar yazabilmem lazım. Android ve iOS. Bunun C++ la olmayacağına %100 eminim. Bu yüzden bunun için bir tane multi platform Framework kullancağım galiba. Flutter gibi. Bir öneriniz varsa yazabilirsiniz.
• Yazacağım bir oyun motoru projem var. Bunun için en iyi dili seçmem lazım.
Maddeler bunlar. Bu dillerden biri bunların hepsini aynı anda yapacağını düşünmüyorum. Ancak yapıyorsa yapmıyorsa, Java ve C++ ı iki başlığa ayırıp ne yapıp ne yapamayacağımı anlatırsanız. Çok sevinirim.
İyi çalışmalar dilerim.
Yapdıklarım:
• Masaüstü uygulamalar. Gerek Console. Gerek GUI. İkisini de yapabilmem lazım.
• Oyun programlama. Mobil, masaüstü, web, konsol, Online, offline, 3D, 2D bunların hepsine hepsini kodlayabilmem lazım. Ve reklam koyabilmem lazım.
• Mobil uygulama. Mobil uygulamalar yazabilmem lazım. Android ve iOS. Bunun C++ la olmayacağına %100 eminim. Bu yüzden bunun için bir tane multi platform Framework kullancağım galiba. Flutter gibi. Bir öneriniz varsa yazabilirsiniz.
• Yazacağım bir oyun motoru projem var. Bunun için en iyi dili seçmem lazım.
Maddeler bunlar. Bu dillerden biri bunların hepsini aynı anda yapacağını düşünmüyorum. Ancak yapıyorsa yapmıyorsa, Java ve C++ ı iki başlığa ayırıp ne yapıp ne yapamayacağımı anlatırsanız. Çok sevinirim.
İyi çalışmalar dilerim.