C++ mı Java mı?

• Konuyu başlatan 372608
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 2.947

372608

Hectopat
Arkadaşlar bu aralar bu konuları çok açıyorum ama kararımı vermem lazım. Yazılıma C# ile başladım ve orta seviyeye getirdim. Şu an başka bir dile geçmek istiyorum. C# Windows ekosisteminde olan bir dil ve bunda yapılabilecek bir şey yok. O yüzden C# ı komple bırakıp başka bir dile geçmek istiyorum. Genel konseptleri zaten bildiğim için zor olmayacak.

Yapdıklarım:

• Masaüstü uygulamalar. Gerek Console. Gerek GUI. İkisini de yapabilmem lazım.
• Oyun programlama. Mobil, masaüstü, web, konsol, Online, offline, 3D, 2D bunların hepsine hepsini kodlayabilmem lazım. Ve reklam koyabilmem lazım.
• Mobil uygulama. Mobil uygulamalar yazabilmem lazım. Android ve iOS. Bunun C++ la olmayacağına %100 eminim. Bu yüzden bunun için bir tane multi platform Framework kullancağım galiba. Flutter gibi. Bir öneriniz varsa yazabilirsiniz.
• Yazacağım bir oyun motoru projem var. Bunun için en iyi dili seçmem lazım.

Maddeler bunlar. Bu dillerden biri bunların hepsini aynı anda yapacağını düşünmüyorum. Ancak yapıyorsa yapmıyorsa, Java ve C++ ı iki başlığa ayırıp ne yapıp ne yapamayacağımı anlatırsanız. Çok sevinirim.

İyi çalışmalar dilerim.🙂

Java ile oyun vs. yapabilirsin ve sanırsam öğrenmesi daha kolay.

Ama bir tık profesyonellik için C++ öneririm.
Fakat sizin için Java daha uygun olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun motoru yazacam demişsiniz bunun için kesinlikle c++
Masaüstü uygulamalar için de c++ öneririm.
Mobil uygulamada hem c++ (android-ndk) hem java lazım olacaktır.
Oyun programlama içni de c++ yine daha iyi (tam olarak ne istediğinize bağlı).

Önerim c++ ağırlıklı olmak üzere ikisini de öğrenmeniz.

Her ne kadar C# artık visual studio ve .net ile özdeşleşmiş olsa da cross-platform olduğu unutulmamalıdır bence.

Kurumsal bir firmada Windows üzerinde C# kodu yazıyorum, ancak ürünümüz alpine linux bir docker containerı üzerinde çalışıyor. Yani benim için Windows'a olan tek bağ, development aşamasında oluyor. Eğer bunu da istemiyorsan Linux için de geliştirme araçları çözümleri (JetBrains gibi) var.

Her ne kadar OOP paradigm'ını kişisel projelerimde asla kullanmasam da, kısa oyun geliştirme deneyimimde bu yaklaşımın en uygun yol olduğunu öğrendim. Hem C# hem de java, OOP hedefli geliştirilen diller. Bu yüzden Game Dev hedefin varsa ikisinin de makul olduğunu düşünüyorum.

Programlama dili üzerine çok kafa yoruyorsunuz, bu o kadar gereksiz ki... Sana tavsiyem herhangi nesne yönelimli programlama dilini adam gibi öğrenmen, neyi öğrendiğin önemli değil sadece dibine kadar öğren.

Burada anahtar nokta programlama dilini öğrenmek değil "programlamayı öğrenmek", çünkü programlama dilleri ortak bir paradigma kümesi kullanır, bunlar birkaç başlıkta ayrılır detaylara girmeyeceğim...

Mesela ben sadece iyi derecede C++ biliyorum, ancak diğer programlama dillerinde de rahatlıkla istediğim türde yazılımlar geliştirebiliyorum, bunu sağlayan birçok dili bilmem değil...

Hangisinin daha iyi olduğuna karar vermek için harcayacağın zamanı herhangi birini öğrenmek için harca.

Programlama dili üzerine çok kafa yoruyorsunuz, bu o kadar gereksiz ki... Sana tavsiyem herhangi nesne yönelimli programlama dilini adam gibi öğrenmen, neyi öğrendiğin önemli değil sadece dibine kadar öğren.

Burada anahtar nokta programlama dilini öğrenmek değil "programlamayı öğrenmek", çünkü programlama dilleri ortak bir paradigma kümesi kullanır, bunlar birkaç başlıkta ayrılır detaylara girmeyeceğim...

Mesela ben sadece iyi derecede C++ biliyorum, ancak diğer programlama dillerinde de rahatlıkla istediğim türde yazılımlar geliştirebiliyorum, bunu sağlayan birçok dili bilmem değil...

Hangisinin daha iyi olduğuna karar vermek için harcayacağın zamanı herhangi birini öğrenmek için harca.

Hocam C# ı sadece programlamaya rahatça başlamak için öğrendim şimdi sizin dediğiniz gibi dibine kadar öğreneceğim dili seçmek istiyorum ve bu sınırı 2 dile kadar daralttım en yakın hissettiğim C++ ancak Java da olduğu için siz hocalarımın fikrini duymak istedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı