C# mı yoksa C++ mı öğrenilmeli?

Ama halen daha bir kaynaktan yararlanmadam kod yazmam zor ve çoğu kod diziminin ne işe yaradığını detaylıca bilmiyorum.
Kimse hiç kaynak kullanmadan kod yazamaz. Hele uzun zaman sonra dönen biri için çok daha normal. Yıllardır C++ kullanırım, hala aklıma gelmediği yerde açıp dökümantasyona bakıyorum. Pinlerimde C++ dökümantasyonu var. Sık kullandığın şeyler aklında yer etmiş olacak ama programlamada sadece sık kullandığın şeyleri kullanıyorsan, zaten sürekli aynı programları üretip duruyorsun demektir. Takılma ona.
Öğrenci olduğun için zaman sıkıntın yoktur diye düşünüyorum. O sebeple önce C# eğitimi alıp sonra Unity kütüphanesini öğrenebilirsin.
Bu tavsiyeyi takip et. Oyun geliştirmeye başlamadan temelleri aradan çıkartman lazım, yoksa çoooook daha fazla zorlanacaksın.
Çünkü ikiside farklı C# kullanıyoruz ama kütüphaneler çok farklı.
Senin C# öğrenirken, öğrenmen gereken şey, programlama. Dilin kütüphaneleri değil. Programlama biliyorsan, kütüphaneleri öğrenmekte de çok zorluk çekmeyeceksin. Unity dökümantasyonu iyi hazırlanmış bir sistem. Yaygın kullanılıyor diye forumlarda da bolca yanıt var.

Unity'de çok fazla kütüphane var hepsinin kullanış amacını nasıl ezberlebilirimki?

Ezberlemiyorsun zaten. Onu anlatıyorum. Kimse ezberlemiyor.

Kütüphane ezberlenmez. Dökümantasyon açar lazım olanı bulursun.

Hocam deneyimli gibisiniz siz nerden öğrendiniz yazılım dillerini ve temel şeyleri öğrendikten sonra ustalaşmak için kurslara devam mı etmek lazım mı?

C# öğrenmeni öneririm, C#'ın mantığını kavradığın zaman diğer diller kolay gelecektir. Pek zorlanmazsın. Fakat oyun sektöründe kullanılan dil demeyelim de oyun firmalarının kullandığı oyun motorlarına bakalım. Unity kullanıyorlarsa C# Unreal Engine kullanıyorlarsa C++.

Fakat bu oyun motorunu kullananlar genelde indie oyun stüdyoları oluyorlar. Büyük oyun şirketlerinde çalışma gibi bir amacın bir hedefin varsa C++'a daha çok önem vermelisin. Çünkü büyük oyun şirketleri kendi oyun motorlarını yapar ve kullanırlar. Bu oyun motorları da daha çok C++ kullanırlar.

Fakat ben sana sadece öneri de bulunuyorum, bu dilde illaki ilerleyeceksin demiyorum diyemem de zaten. Fakat 2 dili de öğrenmen kariyerin için müthiş bir karar olacaktır.

Hocam 2D olup harika oyunlarda var örneğin: Terraria, Stardew Valley, Undertale vb. 2D oyunlar daha çok ilgimi çektiğinden C# öğreneceğim fakat dediğiniz gibi geleceğim içinde C++'da öğrenmeye çalışacağım ama önceliğim C# olacak.

C++ ile 2D yapılamıyor diye bir fikir var sanırım. Unreal Engine'ın 2D oyun geliştirme desteği olduğu gibi çeşitli 2D oyun motorları var.

C++ ile 2D yapılamıyor diye bir fikir var sanırım. Unreal Engine'ın 2D oyun geliştirme desteği olduğu gibi çeşitli 2D oyun motorları var.

Hocam ama Unreal Engine ağır bir motor olduğu için 2D oyunlar için önerilirmiyor. Unity ile aynı oyunu 100 MB yapacakken UE'de 500 MB falan olabiliyor hatta yanlış hatırlamıyorsam daha fazla oluyor. O yüzden önerilmiyor.

2D oyunları yapması daha kolay diye bir algı var nedense. Aksine daha zor çünkü çok fazla sayıda 2D indie oyun olduğu için cidden çok iyi bir fikriniz olması ve pazarlamanız lazım. Her sene çok fazla başarılı İndie oyun çıkıyor gibi duruyor ama %99'u başarısız ve sadece %1'i başarılı oluyor. İstiyorsan tabii ki 2D yap ama 3D'den daha kolay zannetme. Bu arada 2D için Unity araçları daha başarılı. Ben Unity tavsiye ederdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…