C++ nereden öğrenilebilir?

Makaleler
3
Yer
Azərbaycan
Daha fazla  
Merhaba. Bir konuda 2 farklı soruma cevap getirmek istiyorum açıkçası. Sizce C programlama dilinden mi başlasam yoksa C++ programlama dilinde mi?

Kaspersky iş arayanlar sayfasını ve birçok farklı sayfaları incelediğimde HTML, CSS, PHP gibi şeylere ihtiyaç duyulmadığını görüyorum. Bunun yerine C, C++ veya Python gibi diller öğrenmek daha mantıklı. Açıkçası C++ öğrenmek istiyorum ama nereden başlayacağımı da bilemiyorum.

Önerileriniz için şimdiden teşekkürler!

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinlikle c++ ile başla. Zor ile başlamak her zaman daha iyidir. İlerde farklı alanlara yönelmek istersen kolayca öğrenebilirsin farklı dilleri. Youtube'da ve Udemy'de bir sürü eğitimler var.

Kesinlikle c++ ile başla. Zor ile başlamak her zaman daha iyidir. İlerde farklı alanlara yönelmek istersen kolayca öğrenebilirsin farklı dilleri. Youtube'da ve Udemy'de bir sürü eğitimler var.
Tam istediğim cevap. Gerçekten teşekkürler! Hep kafamı karıştıran bir soruydu. C mi C++ ile mi başlanılmalı diye. Peki hocam kimin kurslarını kimin eğitimlerini önerirsiniz?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu kanalın c++ derslerini hiç izlemedim ama izlediğim eğitimleri gayet iyiydi. Diksiyon ve anlatım tarzı iyiydi benim izlediğim eğitimlerinde.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu kanalın c++ derslerini hiç izlemedim ama izlediğim eğitimleri gayet iyiydi. Diksiyon ve anlatım tarzı iyiydi benim izlediğim eğitimlerinde.

Hocam ama şimdi bazı insanlar kafamı gerçekten karıştırıyor. Şimdi başka bir forumda da ismini vermeyeceğim açıkçası aynı soruyu sordum ve bir arkadaşın verdiği cevap:

C ile başla! Temeller C'de yatar demiş.

Aslında bu arkadaşın dediği yanlış da gelmiyor bana ama bilemiyorum şimdi.

Başlangıç için karmaşık ve bazı şeyler çoğu dilden daha çok kod istiyor.
Zor biliyorum hocam aslında ama genelde ben yazılım şirketleri veya herhangi bir firmanın kariyerlerine başvuru yapıyorum ama genellikle C,C++,Python gibi dilleri görüyorum hep. Hep biri HTML,CSS ile bana bazı düzenlemeler lazım demiyor mesela. Tüm vacancy bunların üzerinde.

Hocam ama şimdi bazı insanlar kafamı gerçekten karıştırıyor. Şimdi başka bir forumda da ismini vermeyeceğim açıkçası aynı soruyu sordum ve bir arkadaşın verdiği cevap:

C ile başla! Temeller C'de yatar demiş.

Aslında bu arkadaşın dediği yanlış da gelmiyor bana ama bilemiyorum şimdi.

Zor biliyorum hocam aslında ama genelde ben yazılım şirketleri veya herhangi bir firmanın kariyerlerine başvuru yapıyorum ama genellikle C,C++,Python gibi dilleri görüyorum hep. Hep biri HTML,CSS ile bana bazı düzenlemeler lazım demiyor mesela. Tüm vacancy bunların üzerinde.
C++ nesne tabanlı bir dildir. Kodlamanın temelleri en iyi bunda öğrenilir. Python falan başlangıçta boş iş bence. Önce OOP temelleri, kodlama öğrenilmeli sonra zaten bir okyanus bu sektör istediğin her dilde yapacak bir şeyler bulursun. Türkiyede ekmek yediren dil C#. Yazılım temellerini öğrenip C#'da kendini geliştirebilirsin mesela.

Bende C ile başlamıştım.
Fonksiyon tabanlı bir dille başlamak pek mantıklı gelmiyor bana. Programlamayı biraz kavrayınca aynı dil içinde OOP de öğrenilip pekişirse daha iyi olur. Java da bir seçenek olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı