Çözüldü C# WinUI 3 nereden öğrenilebilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşte yazılımcılar geç uyuyor diyorlar ben çok önemli bir şey olmadığı sürece 10.45 -11.30 arasında uyumuş oluyorum daha sağlıklı.
Aslında o saatlerde uyuyordum da bu ara çok yoğunlaştım bir anda bir sürü kararlar aldım.
Hepsini çabucak bitirmek istiyorum ve şunları artık uygulamamda diğer uygulamalarda olmayan bazı özellikleri görmek istiyorum :(
Bazı özellikler elimde ama, yapmak istediklerim listesinde en az 40 tane daha var da başlayamıyorum ki daha uygulama bitmedi :/
Hiç bir şey kaybetmedin ben Win32'yi bir çok şeyden sonra öğrendim temeli bilmek her zaman avantaj kazandırır en kötü, olan bitenleri anlaman ve performansı yönetebilmen için önemli. En azından ben Forms'u Win32'den sonra bir yerde görüyorum
Bilemiyorum artık :/

Aslında o saatlerde uyuyordum da bu ara çok yoğunlaştım bir anda bir sürü kararlar aldım.
Hepsini çabucak bitirmek istiyorum ve şunları artık uygulamamda diğer uygulamalarda olmayan bazı özellikleri görmek istiyorum
Olsun kurallara uyacaksın ben bir ara uygulamama bir güncelleme yaptım uygulamanın açılmasını engelleyecek bir hata çıktı anında bir çok kötü yorum gelmeye başladı ama yinede uyumak için bir sonraki güne bıraktım :D

Olsun kurallara uyacaksın ben bir ara uygulamama bir güncelleme yaptım uygulamanın açılmasını engelleyecek bir hata çıktı anında bir çok kötü yorum gelmeye başladı ama yinede uyumak için bir sonraki güne bıraktım :D
Uygulamanızın görselini ve amacını paylaşabilir misiniz merak ettim

burayı biraz inceledim ama hiçbirşey anlayamadım.
Kodların çalışma mantığını kavrasam yani bir temeli atsam birşeyler deniyeceğim de aşırı karmaşık şuan
İnternetten sadece bilmediğim bir sitede 30 dolarlık kurs buldum oda tamamen ingilizce, bir de bir kaç kişinin önerdiği kitap o da 26 dolar(pdf), 50 dolar(normal) olarak. Büyük ihtimalle de ikisinden de birşey anlayamayacağım. Sanırım ben oyun geliştirmeye dönmeliyim :/ korku oyunum bittikten sonra tekrar bakarım ama 1 sene sonra memurluğa başlıyorum. O da çok vakitimi alacak :/
Keşke yazılıma 7-8 yaşlarımda başlayabilme imkanım olsaymış.

Son düzenleme:
Uygulamanızın görselini ve amacını paylaşabilir misiniz merak ettim
Boş ver lise yıllarında optimizasyon tanımayan ilk mobil uygulamamdı ama yinede iyi indirmesi var :D
Kodların çalışma mantığını kavrasam yani bir temeli atsam birşeyler deniyeceğim de aşırı karmaşık şuan
Bunun sebebi muhtemelen birazcık gelişmiş sayılabilecek bir şeyden başlaman. Daha temel yok sen titlebar'ı istiyorsun :D bir temeli edin nasıl çalıştığına dair bir fikrin olsun sonra Titlebar'ı yaparsın senden kaçmıyor. Tamplate'ler temeli edinmek için güzel aslında teker teker inceleyip kurcalarsan öğrenirsin o yüzden kursu boş ver sen. Macera olarak düşün

Boş ver lise yıllarında optimizasyon tanımayan ilk mobil uygulamamdı ama yinede iyi indirmesi var :D

Bunun sebebi muhtemelen birazcık gelişmiş sayılabilecek bir şeyden başlaman. Daha temel yok sen titlebar'ı istiyorsun :D bir temeli edin nasıl çalıştığına dair bir fikrin olsun sonra Titlebar'ı yaparsın senden kaçmıyor. Tamplate'ler temeli edinmek için güzel aslında teker teker inceleyip kurcalarsan öğrenirsin o yüzden kursu boş ver sen. Macera olarak düşün
Bilmediğim çok şey var. Anlamak gerçekten çok zor.

Bir gelişme var. Dakika 02:10 :)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu hintliler yazılım konusunda çok iyi be.

Bir gelişme daha var.
Title bara item eklemeyi buldum ama eventleri çalıştıryamıyorum zOrder ile ilgili birşey sanırım ama çözemedim. Yarın biraz daha kurcalayacağım.

Son düzenleme:
1724676628573.png

Sağ yukarıyı farkettin mi :D
İstediğim herşeyi eklemeyi öğrendim ama tıklama, hover vb. gibi eventler XAML koduyla belirtmeme rağmen çalışmıyor. Ama çözeceğim mantığını az kaldı inşallah :)

Eki Görüntüle 2294690
Sağ yukarıyı farkettin mi :D
İstediğim herşeyi eklemeyi öğrendim ama tıklama, hover vb. gibi eventler XAML koduyla belirtmeme rağmen çalışmıyor. Ama çözeceğim mantığını az kaldı inşallah :)
Yazdırdığın ilk butona göre anlamlı bir text yazmışsın :D

Yazdırdığın ilk butona göre anlamlı bir text yazmışsın :D
Sorma🤣
Sadece kafamdaki dizaynı oluşturmaya çalışıyorum bea :D
Bu dizaynın en zor ve değişmeyecek yapısı da title bar ondan kafayı oraya taktım.

Bu arada neden tıklanmadığını buldum ama nasıl çözebileceğim onu bulamadım :D
Help butonunun özelliklerini tam girmedim. Farkettiysen arkaplan rengi, Desktop yerinin rengi ile aynı.
Yani o buton o desktop grid'inin içinde olduğu için, desktopa basılı tutup, help butonuna doğru sürükleyince hitbox çıkıyor ama yine de tıklayamıyorum :D Tuhaf birşey yapmışım ama mantığını çözersem çok güzel şeyler yapacağım :)

Daha eski versiyonlarımı silmeseydim onları da görsele eklemeye çalışırdım:
Nasıl başladı, nasıl gidiyor:
1724690167015.png

Sorma🤣
Sadece kafamdaki dizaynı oluşturmaya çalışıyorum bea :D
Bu dizaynın en zor ve değişmeyecek yapısı da title bar ondan kafayı oraya taktım.

Bu arada neden tıklanmadığını buldum ama nasıl çözebileceğim onu bulamadım :D
Help butonunun özelliklerini tam girmedim. Farkettiysen arkaplan rengi, Desktop yerinin rengi ile aynı.
Yani o buton o desktop grid'inin içinde olduğu için, desktopa basılı tutup, help butonuna doğru sürükleyince hitbox çıkıyor ama yine de tıklayamıyorum :D Tuhaf birşey yapmışım ama mantığını çözersem çok güzel şeyler yapacağım :)

Daha eski versiyonlarımı silmeseydim onları da görsele eklemeye çalışırdım:
Nasıl başladı, nasıl gidiyor:
1724690167015.png
Click Olayı çalışan bir kod/makale buldum:

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı