C++ programında yapamadığım bir soru

• Konuyu başlatan xcxc
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 2.151

xcxc

Hectopat
Arkadaşlar mühendislik okumaktayım . Bu soruyu yapamadım . Lütfen yardım edermisiniz ? Yarınki programlama sınavımda benzeri çıkacağı için uğraşıyorum ama yapamadım :)

Aşağıdaki programın çıktısını gerekli ara işlemleri ve bellek değerlerini göstererek yazınız. Bellek değerleri (RAM) belirtilmeden verilen cevap geçerli sayılmayacaktır.

#include <conio.h>
#include <iostream>
#include <cmath>
using namespace std;

int main()
{
int k(7), n=0;
double x=-4, a, b=4, c, y=1;

a=c=y;
while (k>=2)
{ k = k – 2 ; //c=c+3;
if ( n>a || c==b )
{ y = y + 2 ; n = n + 3;
if ( y > 1 )
{ k = k – 1 ; c = -10 ; a = fabs(a);
cout<<"2*2+1 = "<< y + 220 << endl;
}
}
else if ( n >= a && b > 3.9 )
{
n = n + 1 ;
cout<< 3*9 << " = ?? "<< 3 * n <<" y=3+n "<<y<<endl;
}
else if ( y > c )
{
cout<<endl<<n<<" "<< x - 2 <<" "<<x<<" //// "<<endl;
}
x = x + 1 ;
if ( n > 8 ) break;
if ( n < 4 && a < fabs(x) )
{ y = y + x; n = n + 2; cout<<y<<" (x)= "<<x<<endl;}
else
{ c = c + b - 1; cout<<y<<" != "<<x<<endl;
k = k + 1; a = a + 3.5;
}
cout<<"\n===\n";
}
getch(); return 0;
}

Hocam ben de soruyu geçmiş senenin sorularına bakarken buldum . Soruyu orjinal haliyle yazdım . İnt k(7) 7 dahil 7 ' den aşağı değerler . Bellek değerleri derslerde mesela a=1 b=3 c=4 gibi yazıyoruz sadece . Sorudaki sayısal değerleri yani .

Bir hata var burada yada ben biliyorum. k(7); şeklinde olsa idi , argümenti integer olan k fonksiyonunda bana 7 için değer döndür demekti. Ama int k =7 düşünerek cevap yazabilirim.

Bak şimdi programımızı çalıştırdık. K=7 ,n=0 x=-4,0,a=1,b=4, c=1,y=1; oldu while 7>= 2 koşulunu sağladı döngüye girdi. k=k-2'den k=5 oldu //c=c+3 çalışmaz yorum satırı. x=x+1 kadar olan koşullar sağlanmadı x=x+1'den x=-3,0 oldu. if(n<4) koşulu sağlandı. y=y+x den dolayı y=-2 oldu n=n+2 dolayıda n = 2 oldu ekranada -2(x)=-3 ve alt satıra ===bastı; tekrardan döngüye gitti k=3 ve 3>2 den koşul şağlandı k'dan 2 azalttı k=3 oldu else if ( n >= a && b > 3.9 ) koşulu sağlandı. n=n+1 den n=3 oldu ekrana 27=?? y=3+n bastı. x+=3 den x=-2 oldu.if ( n < 4 && a < fabs(x) )koşulu saglandı y=-4 n=5 oldu ekrana -4(x)=-2 alt satıra === yazdı. sonra tekrardan k=3 koşul sağlandı k=1 oldu. c=4 oldu; -4!=-2 ekrana bastı k=k+1 den k=4 ve a=4,5 oldu ve ekrana === bastı. döngü gitti k=4 koşul saglandı. if ( n>a || c==b ) koşulunu sağladı y=y+2den y=-2 oldu ve n=8 oldu ekrena -4!=-2 bastı sonra k=3 a=7,5 oldu c=7 oldu ekrana === bastı. döngüye gitti 3>2 den koşul saglandı. k=1 oldu else if ( n >= a && b > 3.9 ) koşulunu sagladı n=9 oldu ekrana 27=??27 y=3+n bastı x=-1 if(n>8) break ; koşulunu sagladı ve döngüyü kırdı programı bitirdi. Syntaxından dolayı hata payım yüksek olabilir.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı