Arkadaşlar fark nedir? public Void yerini int yapınca hata alıyorum mesela bunun sebebi nedir?
Aralarındaki fark nedir hangisi neyde kullanılır?
public
anahtar kelimesi bir sınıfta oluşturduğun method
u başka bir sınıfta kullanabilmeni sağlıyor. Eğer public
olarak belirtmezsen default
hali private
oluyor. Void
ise herhangi bir değer döndürmeyecekse o method
başında public
i belirttiğin gibi belirtiyorsun. Bir değer belirtmesini istiyorsan değişken ismi gibi tanımlayıp ardından method
ismi oluşturunca mutlaka return
ile ilgili veri tipi ile bir değer döndürmen gerekiyor.//static, aynı sınıfın içerisinde kullanılacak methodlar için,
//public -private, farklı sınıflar arasında oluşturulan methodlar kullanılabilmesi için public olarak belirtilmeli, default hali private
// void, methodun herhangi bir değer döndürmediği sıralarda belirtilir. eğer integer olarak bir dğeer dönecekse bu int olarak yazılır
class Program // Program adında bir sınıf tanımladık
{
static void Main() // aynı sınıfın içerisinde kullanabileceğimizi bildiğimizden static olarak belirledik. metot herhangi bir değer
// döndürmediği için void olarak belirttik, ayrıca private veya public belirtmedik, belirtmediğimiz sürece her
// zaman private olacak
{
Console.WriteLine("'Program' sınıfının 'Main' methodu çalıştı");
Baska_Class.Metot(); // altta oluşturduğumuz sınıftan "Metot" adlı methodu yani diğer bir değişle fonksiyonu çağırdık
}
}
class Baska_Class// Baska_Class adında bir sınıf tanımladık
{
static public void Metot() // aynı sınıfın içerisinde kullanılabileciği düşündüğümden static olarak belirledim.
// method herhangi bir değer döndürmeyeceği için void olarak belirttim.
// diğer sınıflardan erişebilmek için yani başta oluşturduğum ana sınıfta, buradaki,
// methoda erişebilmek için public olarak belirttim
{
Console.WriteLine("'Baska_Class' sınfının 'Metot' methodu çalıştı"); // ekrana yazı yazdırdım
}
}
public
anahtar kelimesi bir sınıfta oluşturduğunmethod
u başka bir sınıfta kullanabilmeni sağlıyor. Eğerpublic
olarak belirtmezsendefault
haliprivate
oluyor.Void
ise herhangi bir değer döndürmeyecekse omethod
başındapublic
i belirttiğin gibi belirtiyorsun. Bir değer belirtmesini istiyorsan değişken ismi gibi tanımlayıp ardındanmethod
ismi oluşturunca mutlakareturn
ile ilgili veri tipi ile bir değer döndürmen gerekiyor.
C#://static, aynı sınıfın içerisinde kullanılacak methodlar için, //public -private, farklı sınıflar arasında oluşturulan methodlar kullanılabilmesi için public olarak belirtilmeli, default hali private. // void, methodun herhangi bir değer döndürmediği sıralarda belirtilir. eğer integer olarak bir dğeer dönecekse bu int olarak yazılır. class Program // Program adında bir sınıf tanımladık. { static void Main() // aynı sınıfın içerisinde kullanabileceğimizi bildiğimizden static olarak belirledik. metot herhangi bir değer. // döndürmediği için void olarak belirttik, ayrıca private veya public belirtmedik, belirtmediğimiz sürece her. // zaman private olacak. { Console.WriteLine("'Program' sınıfının 'Main' methodu çalıştı"); Baska_Class.Metot(); // altta oluşturduğumuz sınıftan "Metot" adlı methodu yani diğer bir değişle fonksiyonu çağırdık. } } class Baska_Class// Baska_Class adında bir sınıf tanımladık. { static public void Metot() // aynı sınıfın içerisinde kullanılabileciği düşündüğümden static olarak belirledim. // method herhangi bir değer döndürmeyeceği için void olarak belirttim. // diğer sınıflardan erişebilmek için yani başta oluşturduğum ana sınıfta, buradaki, // methoda erişebilmek için public olarak belirttim. { Console.WriteLine("'Baska_Class' sınfının 'Metot' methodu çalıştı"); // ekrana yazı yazdırdım. } }
1 ay önce C# çalışırken aldığım not. Şöyle bırakıyorum anlaşılır diye düşünüyorum.
Hayır. Konsol uygulamaları üzerinden çalıştığımdan şuan arayüz için çıkardığım notlarım bulunmuyor. Gerçi şöyle düşünüyorum bu verdiğim bilgileri kullanarak arayüz üzerinde denerseniz verim alırsınız gibi duruyor ne dersiniz ? Bunu dışında ek bilgi gerektiği yerler arayüz componentlerini kullanmaktır diye düşünüyorum. Onların nasıl kullanıldığını öğrenmelisiniz.Anladım teşekkürler. Peki bu attığınız kodun Windows form App versiyonu var mı açıklamaları ile?
Hayır. Konsol uygulamaları üzerinden çalıştığımdan şu an arayüz için çıkardığım notlarım bulunmuyor. Gerçi şöyle düşünüyorum bu verdiğim bilgileri kullanarak arayüz üzerinde denerseniz verim alırsınız gibi duruyor ne dersiniz?
Belirtmeden kendimi durduramayacagim zira, syntax ogrenmek essential olsa da kaliteli kod yazmadan cok bir faydasi olmuyor.
Bu sekilde a / b gibi bir operasyonu 'wrap' eden bir fonksiyon gereksiz olmak ile beraber oldukca guvensiz. Cunku ben projemde bol(5, 3) gibi bir satir gorsem, ciktisinin ondalik bir sayi ya da tam sayi olup oldugunu anlayamam.
Ayni sekilde bir mesaj box gostermeyi de bir fonksiyon ile wrap etmene gerek yok.
Ben yazdır isminde bir fonksiyon görsem Konsol'a yazdıracağını tahmin ederim çünkü genel kullanım budur.
Son olarak, bu konuda kesinlikle ısrarcıyım; ne olursa olsun, hiçbir durumda değişken/fonksiyon isimleri Türkçe olmamalı.
Hatta bence Comment'ler dahil kod dosyasında İngilizce dışında dil olmamalı ancak çok fazla yazılımcının çalıştığı dinozor şirketlerde buna ikna etmek biraz zor.
Bu yorumumla kimseyi kırmak istemiyorum ve bu kodların sadece bir pratik parçası olduğunu idrak edebiliyorum. Ama daha sonra referans alınabilmesi için faydalı olacağını düşünüyorum yorumumun.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.