C# Routing

Caulfield

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar Core 3.1 de bir site yazıyorum lakin yapmak istediğim şu. Controller kısmında her bir metottan sonra bildiğiniz üzere sayfayı bir yere route ediyoruz (Return RedirecttoAction(); gibi). Benim istediğim olay ise şu mesela Twitter’ı düşünün anasayfadayken bir tivite like attığımız zaman yine anasayfada kalıyoruz veya twitin üstüne tıkladığımızda detay kısmında like attığımız zaman yine detay sayfasında kalıyoruz. Ben de bunu yapmak istiyorum yani bir Action gerçekleştiği zaman kullanıcı sitenin hangi kısmındaysa orada kalmaya devam etsin bir yere yönlendirilmesin. JavaScript ile bunun yapıldığını biliyorum ama pek aşina değilim JS’e. Bunun başka bir yolu var mıdır?

Merhaba,
Ajax, JQuery'ye bakabilirsiniz. Bu işlemleri bootstrap modal üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
O kütüphanelere hiç hakim değilim desem yeridir. Bootstrap modal ile tek başına yapılabilir mi yoksa yine JS kullanmalı mıyım? Kaynak paylaşabilirsiniz şok sevinirim lanet olsun ki hiç front-end bilgim yok..

Teşekkürler ajax ile beğenmeyi yapabildim lakin bir sıkıntı daha var. Sayfayı yenilemediğim sürece like sayıfı gözükmüyor :(.

$("#like").click(function () { var id = "@Model.Tweet.Id" $.ajax({ type: "POST", dataType: "Json", url: '/Member/Like/AddLike/' + id, succes: function (data) { $("showlikes").text(data.likes); } }); });
Bu Controller'ımın içi:
public async Task<JsonResult> AddLike(Guid id)
{

TweetVM model = new TweetVM();
AppUser user = await userManager.FindByNameAsync(User.Identity.Name);
string appUserID = user.Id;

if (!(uow.Like.Any(x => x.UserId == appUserID && x.TweetId == id)))
{

Like like = new Like();
like.TweetId = id;
like.UserId = appUserID;
uow.Like.Add(like);
uow.SaveChange();
var likes = uow.Like.FindByList(x => x.TweetId == id);
model.Likes = mapper.Map<List<LikeDTO>>(likes);
return Json(model, new Newtonsoft.Json.JsonSerializerSettings());
}
else
{

Like like = uow.Like.Find(x => x.TweetId == id && x.UserId == user.Id);
uow.Like.Delete(like);
uow.SaveChange();
var likes = uow.Like.FindByList(x => x.TweetId == id);
model.Likes = mapper.Map<List<LikeDTO>>(likes);
return Json(model, new Newtonsoft.Json.JsonSerializerSettings());
}

}
Bu da Ajax kodu:

$(document).ready(function (){
$("#like").click(function () {
var id = "@Model.Tweet.Id"

$.ajax({
type: "POST",
dataType: "Json",
url: '/Member/Like/AddLike/' + id,
succes: function (data) {

$("#showlikes").text(data.Likes);

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı