C# Sayısal Değer Girildiğinde FormatException was unhandled

eopFnc

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, Blackjack oyunu yapıyorum. Bir hata ile karşılaştım. Kodlarım:
Kod:
int a4, toplam;
                a4 = rnd.Next(1, 11);
                label4.Text = a4.ToString();
                toplam = Convert.ToInt16(label1.Text) + Convert.ToInt16(label2.Text) + Convert.ToInt16(label3.Text) + a4;
                label6.Text = toplam.ToString();
Bu şekilde önce Facebook gruplarından yardım istedim, eğer bir harf giriyorsak veya sayı dışında bir değer böyle bir hata ile karşılaşıldığını söylediler ancak sayı dışında her hangi bir veri girişi olmuyor. Random komutu zaten 1 ve 11 arasında değer atıyor, hatayı çözemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.
Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Hata aldığınız 47 nolu satıra fare ile tıklayıp F9 tuşuna basınız. 47 nolu satıra kırmızı renkte breakpoint dediğimiz bir işaret bıraktınız. Bu şekilde uygulamanızı F5'e basıp yeniden çalıştırırsanız uygulama 47. satıra kadar çalışacak ve 47. satırda duracak.

İşte tam bu noktada paylaştığınız resimde yer alan sırasıyla label1.Text, label2.Text ve label3.Text ifadelerinin mouse ile üzerine gelerek hangi değere sahip olduğunu görüp problem çıkaran label.Texti tespit edebilirsiniz. Alıştırma olması açısından 46. satırdaki, a4 değişkeninin üzerine mouse ile gelip değerine bakabilirsiniz.

Yaptığımız bu işleme yazılım literatüründe debugging yani hata ayıklama diyoruz. Araştırma için şu
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

video ile başlayabilirsiniz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Son düzenleme:
Hata aldığınız 47 nolu satıra fare ile tıklayıp F9 tuşuna basınız. 47 nolu satıra kırmızı renkte breakpoint dediğimiz bir işaret bıraktınız. Bu şekilde uygulamanızı F5'e basıp yeniden çalıştırırsanız uygulama 47. satıra kadar çalışacak ve 47. satırda duracak.

İşte tam bu noktada paylaştığınız resimde yer alan sırasıyla label1.Text, label2.Text ve label3.Text ifadelerinin mouse ile üzerine gelerek hangi değere sahip olduğunu görüp problem çıkaran label.Texti tespit edebilirsiniz. Alıştırma olması açısından 46. satırdaki, a4 değişkeninin üzerine mouse ile gelip değerine bakabilirsiniz.

Yaptığımız bu işleme yazılım literatüründe debugging yani hata ayıklama diyoruz. Araştırma için şu
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

video ile başlayabilirsiniz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Hocam teşekkürler bunu deneyeceğim .

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı