C++ smtp mail göndermek

tacohub

Kilopat
Yer
İzmir
Smtp ile Gmail kullanarak e-posta içerisinde .txt uzantılı dosyaları gönderebilecek bir program yazıyordum fakat bir sorunla karşılaştım. Kullandığım tüm kütüphanelerde .exe'nin yanında harici bir DLL bulunması gerekiyordu fakat ben harici bir DLL olmadan bu işi çözmek istiyorum. Önerebileceğiniz bir kütüphane var mı ? Mümkünse örnekli bir şekilde yazarsanız sevinirim. Curl kullanmayı düşündüm fakat çok ideal bir yöntem olmadığına karar verdim, şimdiden teşekkür ederim.

SpaceSockets2 kullanarak bir örnek program yapabilirim aslında. Veya siz de yapabilirsiniz. SpaceCraftTR/spacesockets2

SpaceSockets'te bulunan TCP sınıfı ile paket gönderimi yapacaksınız sadece. Şu anda dokümantasyon hazır olmadığı için örnek programlara bakabilirsiniz.

Konu ile biraz alakasız ancak C++ olmak zorunda mı?

Node.js ile çok basit şekilde mail atabiliyorsunuz. Eğer C++ içerisinden çalışacaksa child process yardımı ile C++ içerisinden Node uygulaması çalıştırabilirsiniz.

Biraz daha detay veya dokümantasyon verebilirseniz çok güzel olur.
Spacesockets2 kullanarak bir örnek program yapabilirim aslında. Veya siz de yapabilirsiniz. SpaceCraftTR/spacesockets2

Spacesockets'te bulunan tcp sınıfı ile paket gönderimi yapacaksınız sadece. Şu anda dokümantasyon hazır olmadığı için örnek programlara bakabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim projeniz inanılmaz güzel olmuş.

Biraz daha detay veya dokümantasyon verebilirseniz çok güzel olur.
Çoğu dilde çocuk process çalıştırma desteği vardır.
Kendim Java ve Javascript üzerinde kullandım ancak C++'ta da olduğunu biliyorum.

Node.js Email

Gelen argv'lara göre istenilen adrese istenilen maili atan bir Node.js uygulaması yazılabilir.
Çok basitleştirerek Java ile yazıyorum.

Java:
Process exec = Runtime.getRuntime().exec(new String[] {"node our-mail-sender.js hello world tux@penguinmail.net", "-C"});
exec.waitFor();
System.out.println(exec.exitValue());

Gibi.

Burada şunun gibi sorunlar çıkabilir. NodeJs gönderilen argümanları boşluk karakteri ile ayırır. Sizin özel bir karakter ile gerekirse, konu, mesaj, alıcı_mail, gönderici_mail, gönderici_mail_şifre gibi bilgileri de pass etmeniz gerekiyor. Bunların karışmaması için bir ayraç kullanmak gerek. (Şu an biraz baktım '\' ile boşluk karakterini Nodejs'in görmemesi sağlanabiliyormuş.)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı