printf
'ten sonra başka yapacağı komut olmadığından return 0;
çalışıyor ve bu satır ise uygulamanın 0 koduyla kapatılmasını yani normal bir şekilde çıkış yapmasını sağlıyor. Diğer arkadaşların söyledikleri ise veri girişi yapılırken giriş yapılana kadar beklemesinden dolayı çıkış komutunun bir üstüne veri girişi koyarsanız siz ENTER'a basana kadar yani boş da olsa bir veri gönderene kadar bekleyecektir. Daha sonra veri alındığı için bir sonraki komuta yani çıkış komutuna geçecektir. Eğer veriyi sadece okursanız ve veriyle işlem yapmazsanız bu yeterli olacaktır.while(true){}
eklemeniz yetecektir. Çünkü bu komutla uygulama sonsuz döngüye girecektir ve siz uygulamayı dışarıdan kapatmadığınız (IDE'den kapatmak ya da Görev Yöneticisi'nden görevi sonlandır yapmak) sürece öyle kalacaktır. Bunu kullanırsanız kapatmak için CTRL + C yapmanız yeterli olacaktır. CTRL + C kopyalamanın dışında konsolda çalışan bir uygulamayı sonlandırmaya da yarar..exe
dosyasini direkt calistiriyorsan, sen o mesaji gormeden uygulama kapandigi icin calismiyor zannediyorsundur. cmd
'yi kendin ac, uygulamanin oldugu dizine git, .exe
dosyasinin adini yazarak baslat. Ayrica, C++'da printf
kullanmana gerek yok.sonuc
degiskenini daha notlari almadan hesaplamissin. Notlar belli olmadigi icin hesaplaman mumkun degil. sonuc =
ile baslayan satiri, en son scanf
'in altina koy.arkadaşlar herkes değişkenin yerinden olduğunu söylüyor ama ben onu düzelttim ve tekrar denedim aynı sorun devam ediyor printf yerine başka komut yazdım yine sondakini okumuyorsağolundaha yrni başladım sadece 1 tane değişken biliyrum .d
Attigim mesaja dikkatli bakar misin?sağolundaha yrni başladım sadece 1 tane değişken biliyrum .d
arkadaşl
arkadaşlar herkes değişkenin yerinden olduğunu söylüyor ama ben onu düzelttim ve tekrar denedim aynı sorun devam ediyor printf yerine başka komut yazdım yine sondakini okumuyor
.exe
dosyasini direkt calistiriyorsan, sen o mesaji gormeden uygulama kapandigi icin calismiyor zannediyorsundur.cmd
'yi kendin ac, uygulamanin oldugu dizine git,.exe
dosyasinin adini yazarak baslat. Ayrica, C++'daprintf
kullanmana gerek yok.
Duzenleme: Ek olarak,C++ Basic Input/Output
In this tutorial, we will learn to use the cin object to take input from the user, and the cout object to display output to the user with the help of examples.www.programiz.com
sonuc
degiskenini daha notlari almadan hesaplamissin. Notlar belli olmadigi icin hesaplaman mumkun degil.sonuc =
ile baslayan satiri, en sonscanf
'in altina koy.
Atılan mesajları okumuyor musun? Eğer kapanmamasını istiyorsan, sona bir adet scanf yada cin ekleyeceksin yada CMD üzerinden çalıştıracaksın. @CinarYilmaz çoktan bahsetmişti bundan.yani demek istediğim exe. dan çalıştırdığımda sondaki komut çalışmadan cmd kapanıyor
Hayır. CMD üzerinden başlatılmıyor.Zaten exe cmd üzerinden başlatıyor, belki ben yanlış biliyorumdur
Fark etmez. Sona scanf eklemek, kullanıcıdan bir girdi bekleteceği için programın kapanmasını önler.sona neyin scanf ini ekleyeceğim?
Biliyoruz ve sana bildiğimiz şeyi de söyledik. Terslemiyoruz fakat okumadığın zaman tersleriz. Yazılanı okur, anlamazsan bunda kızacak bir şey yok. Sorarsın anlamadığın kısmı. Ama direkt okumadığın zaman burada babanın uşağı yok, sana bir şey öğretmek zorunda değiliz, yardım etmek istediğimiz için ediyoruz. Bir zahmet sende okursan iki tarafta yol alır.Eğer bilmiyorsanız bilmiyorum diyin eğer biliyorsanız
printf
'ten sonra başka yapacağı komut olmadığından return 0;
çalışıyor ve bu satır ise uygulamanın 0 koduyla kapatılmasını yani normal bir şekilde çıkış yapmasını sağlıyor. Diğer arkadaşların söyledikleri ise veri girişi yapılırken giriş yapılana kadar beklemesinden dolayı çıkış komutunun bir üstüne veri girişi koyarsanız siz ENTER'a basana kadar yani boş da olsa bir veri gönderene kadar bekleyecektir. Daha sonra veri alındığı için bir sonraki komuta yani çıkış komutuna geçecektir. Eğer veriyi sadece okursanız ve veriyle işlem yapmazsanız bu yeterli olacaktır.while(true){}
eklemeniz yetecektir. Çünkü bu komutla uygulama sonsuz döngüye girecektir ve siz uygulamayı dışarıdan kapatmadığınız (IDE'den kapatmak ya da Görev Yöneticisi'nden görevi sonlandır yapmak) sürece öyle kalacaktır. Bunu kullanırsanız kapatmak için CTRL + C yapmanız yeterli olacaktır. CTRL + C kopyalamanın dışında konsolda çalışan bir uygulamayı sonlandırmaya da yarar.Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.