C# sorusunu çözebilir misiniz?

Daha fazla  
Merhabalar bu soruda char olarak h değeri girildikten sonra geri kalanları ekrana yazdırmaması gerek ama metot içinde 'h' değerini girilen değerler ile karşılaştırmakta sıkıntı yaşıyorum yapamıyorum yardımcı olabilecek birisi varsa çok makbule geçer teşekkürler şimdiden.

odevvvv.png

C#:
static void Function(params object[] objects)
{
    foreach(var item in objects)
    {
        Type type = item.GetType();
        if(type == typeof(char) && (char)item == 'H')
        {
            break;
        }
        else
        {
            Console.WriteLine($"{item} {type}");
        }
    }
}

int yerine System.Int32, float yerine System.Single yazar. Eğer direkt primitive tür isimleri yazsın istiyorsanız Map<string,string> oluşturup isimleri eşleştirebilirsiniz. Fazladan 3-4 satır daha eklemeniz gerekiyor.

Son düzenleme:
Halihazırda yazdığın kodu gönderebilir misin?

Şu anda halihazırda yazdığım kod denediklerimden sonra yapamayınca en düz haline döndürdüm yani metot tanımlı ve foreach ile mainden girdiğim değerleri yazdırıyor şöyle şu anda.

WhatsApp Image 2020-04-23 at 2.09.56 PM.jpeg

C#:
{
{
{
break;
}
else.
{
}
}
}

İnt yerine System. Int32, float yerine System. Single yazar. Eğer direkt primitive tür isimleri yazsın istiyorsanız map<string, string> oluşturup isimleri eşleştirebilirsiniz. Fazladan 3-4 satır daha eklemeniz gerekiyor.

Hocam çok teşekkür ederim sizin bu yazdığınız kod tarzında bilmiyordum item. Gettype veyahut typeof(char) komutlarını falan bilmiyordum kendimi daha geliştirmem gerekiyor onu anladım çok uğraşmıştım ama bu komutları bilmediğim için yapamadım. Sizin yazdığınızı uygulayınca çok basit şekilde oldu yani çok teşekkür ederim.

C#:
{
{
{
break;
}
else.
{
}
}
}

İnt yerine System. Int32, float yerine System. Single yazar. Eğer direkt primitive tür isimleri yazsın istiyorsanız map<string, string> oluşturup isimleri eşleştirebilirsiniz. Fazladan 3-4 satır daha eklemeniz gerekiyor.

Typeof(char) veyahut (char)item şeklinde yazdığınız komutlar hangi başlık altında anlatılır? Derslerini dinleyip öğrenmek istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı