C# SQL DB Setup Oluşturma

Batu Han Bekir

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar,
Ben C# SQL veritabanı olan bir program üzerinde çalışma yapmaya başlayacağım fakat aklımda kalan soru işaretleri yüzünden başlayamıyorum.
1. Programı oluşturduk diyelim farklı bir bilgisayarda çalıştırmak için nasıl bir yol izlemek lazım ?
2. Araştırmalarıma göre veritabanı yedekleyin sonra kuracağınız bilgisayara tekrar geri yükleyin diyorlar doğru düzgün açıklama hiç bir yerde bulamadım. Bu backup yaptığım veritabanını setup'un otomatik yüklemesini nasıl halledeceğim ?

Yaklaşık bir kaç haftadır araştırıyorum fakat doğru düzgün açıklama bulamadım. Bilgisi olan arkadaşlardan veya yöneticilerden bir el atmasını rica ediyorum.

Şimdiden teşekkür ederim, umarım bilenler yardım eder.

2 çeşit yazılım tipi vardir. Generic software, Costum software ikiye ayrılır. Custum software ürünü geliştiriyorsan, aynı çevrede çalışacağı için, esneklik o kadar önemli değil. Sql bağlantıların satatic olabilir ama bu ilerde bakım ve gelişim problemi yaratabilir. Generic software geliştiriyorsan. Esneklik senin için en önemli olay. Tüm değişkenlerin gerektiğinde kolayca olmalı. Ben generic product geliştirirken c#. sql bağlantılarını resource dosyası içinde saklıyorum. Sql connection ile bir değişiklik oldugunda setting sekmesinden gerekli ayarları yaptırıyorum. Burada sıkıntı su, belki ben oracle kullanıyorum, sen sql ile geliştirmissin. ne olacak ?

O kadar iyi değilim ama uğraşıyorum yapmaya çalışıyorum yapacağım da. Bi yazıda setup ın içerisine sql veritabanininda kurulum dosyasını koyun falan dedi ama bu tarz bilgiler doğru düzgün anlatan insanlar yok ya da bana denk gelmedi. Kendim sql ile yazacağım diğer makinalara kurduğumda nasıl aktif edebilirim vt dosyalarını klasörde tutarak mı kafam çok karıştı :|

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı