C# String'den Float'a çevirme işlemi

Katılım
16 Kasım 2020
Mesajlar
143
Çözümler
2
Yer
Dünya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Yazılım Mühendisi
Merhaba. Birkaç gündür bir problemle karşılaştım. Mobil uygulama geliştiriyorum Unity platformunda ve kullanıcıdan Google Maps'de bulunan Latitude ve Longitude değerlerini InputFiled ile alıyorum String olarak ve ben bu String'i Float'a çevirmeye çalışırken değeri değişiyor. Ondalıklı kısmını da tam sayı gibi algılıyordu. Ona bir çözüm buldum fakat o çözümde sayının değerini birazcık değiştiriyor. Yani amacım String'den Floata ondalıklı bir sayıyı çevirmek yardımcı olursanız sevinirim.

C#:
result["latitude"] = System.Convert.ToSingle(latitude.text,CultureInfo.InvariantCulture.NumberFormat);
result["longitude"] = System.Convert.ToSingle(longitude.text, CultureInfo.InvariantCulture.NumberFormat);
 
C#:
float value = float.Parse(stringadı, CultureInfo.InvariantCulture.NumberFormat);
Hala lazım ise kullanımı böyle.
 
Latitude ve Longitude icin neden Single precision ya da float onermis insanlar anlamak zor. Tabi ki precision kaybedersin o sekilde, kamyonu arabaya sigdirmaya calisiyorsunuz.
Siz mi karar veriyorsunuz bu kodlari yazmaya sagdan soldan copy paste mi yapiyorsunuz?

 
Kardeşim kopyala yapıştır yok mevzuyu kullandığım editörü ve veritabanını bilmiyorsun biliyormuş gibi kendince yorumluyorsun benim o veriyi float olarak elde edip database yazmam lazım database ise basit yapılı bir database firebase realtme database olduğu için orası veriyi string alıyor string gönderiyor float zorunlu senin bildiğini bende biliyorum ama bu şekilde yapmam lazım unity oyunu olduğu için bütün veri türleri unity okuyamıyabiliyor okusada veritabanında string olucak.
 

Geri
Yukarı