Bir platform üzerinden çok fazla satın alma işlemi yaptığım için, sanırım HDD ban atılıyor. Ama C ye format atıyorum ve satın almaya devam ediyorum. Fakat 2-3 gün sonra yine yasaklama başlıyor. Konu IP veya kredi kartı numarası değil. Hepsini denedim. Tek çözüm format.
Steam platformu üzerinden oyun satın alıyorum. Ama 2-3 gün sonra satın alma sonrasında direkt olarak oyunu iade ediyor. Ama C bölümüne format sonrasında tekrar sorunsuz bir şekilde satın alabiliyorum. İlginç bir çözüm. Başka bir çözüm yolu bulamadım.
Evet, hepsini denedim. Yeni Steam hesabı açmak, yeni kart numarası, VPN. Nedense tek çözümü C format ile buldum. Ama bu neyi değiştiriyor onu bulamadım.
HDD ise sorun olmaz, fakat SSD ise dediğiniz geçerli olabilir. Yine de format atarken diski aşırı öldürdüğümüzü söyleyemeyiz. Yine de tavsiye etmem fakat.
Sektörlere istediğin kadar veri yazıp silsen de problem oluşmaz, çünkü manyetik olarak çalışıyor zaten. Problem olsa bende olurdu, 1 diski 6 ayda öldürebilecek kadar format atmışlığım vardı geçen yıl. Fakat sonuç olarak disk hayla yaşıyor. Benim kadar sık format atan çok az insan var, yeri gelince günde 2-3 kere attığım oluyor.
120 GB SSD yetiyor. Şimdiye kadar da bir sorun yaşamadım. Samsung EVO, sanırım yaklaşık 9-10 yıl önce almıştım. Bir problem olursa SSD satın almak zor değil.
Sektörlere istediğin kadar veri yazıp silsen de problem oluşmaz, çünkü manyetik olarak çalışıyor zaten. Problem olsa bende olurdu, 1 diski 6 ayda öldürebilecek kadar format atmışlığım vardı geçen yıl. Fakat sonuç olarak disk hayla yaşıyor. Benim kadar sık format atan çok az insan var, yeri gelince günde 2-3 kere attığım oluyor.
HWID spoofer denemeyi düşünüyorum. Belki bu sayede çözüm bulmuş olurum. Format atmak da zor değil gerçi. Windows 10 Lite olarak hızlıca bitiyor işlem. Ama ekran kartı kurmak vs. Format harici bir yöntem bulmam lazım.