C sürücüsüne format atmak neyi değiştirir?

Daha fazla  
Meslek
PC 💻
Merhabalar,

Bir platform üzerinden çok fazla satın alma işlemi yaptığım için, sanırım HDD ban atılıyor. Ama C ye format atıyorum ve satın almaya devam ediyorum. Fakat 2-3 gün sonra yine yasaklama başlıyor. Konu IP veya kredi kartı numarası değil. Hepsini denedim. Tek çözüm format.

Soru şu;

C ye format atarak neyi değiştirmiş oluyorum?

Format atmadan, kısa yoldan ne yapabilirim?

Çözüm önerisi olan var mı? Şimdiden teşekkürler.

Steam platformu üzerinden oyun satın alıyorum. Ama 2-3 gün sonra satın alma sonrasında direkt olarak oyunu iade ediyor. Ama C bölümüne format sonrasında tekrar sorunsuz bir şekilde satın alabiliyorum. İlginç bir çözüm. Başka bir çözüm yolu bulamadım.
Steam'i kaldırıp yeniden kurmayı veya hesabınızdan çıkış yapıp yeniden girmeyi denediniz mi?

Steam'i kaldırıp yeniden kurmayı veya hesabınızdan çıkış yapıp yeniden girmeyi denediniz mi?
Evet, hepsini denedim. Yeni Steam hesabı açmak, yeni kart numarası, VPN. Nedense tek çözümü C format ile buldum. Ama bu neyi değiştiriyor onu bulamadım.

HDD ise sorun olmaz, fakat SSD ise dediğiniz geçerli olabilir. Yine de format atarken diski aşırı öldürdüğümüzü söyleyemeyiz. Yine de tavsiye etmem fakat.
HDD'de neden sorun olmuyor? Sektörlerin üzerine sürekli veri yazıp silmiyor musun neticede?
Evet, SSD kullanıyorum ve haftada 2 defa C ye format atıyorum. Böyle giderse, ileride yeni bir SSD alacağım gibi görünüyor. 😊

Format haricinde bir çözüm bulamadım maalesef.
Ben SSD'ye veri yazmasın diye elimden geleni yapıyorum, senin dediğine bak :D Zenginsin sanırım dostum.

HDD'de neden sorun olmuyor? Sektörlerin üzerine sürekli veri yazıp silmiyor musun neticede?
Sektörlere istediğin kadar veri yazıp silsen de problem oluşmaz, çünkü manyetik olarak çalışıyor zaten. Problem olsa bende olurdu, 1 diski 6 ayda öldürebilecek kadar format atmışlığım vardı geçen yıl. Fakat sonuç olarak disk hayla yaşıyor. Benim kadar sık format atan çok az insan var, yeri gelince günde 2-3 kere attığım oluyor.

Ben SSD'ye veri yazmasın diye elimden geleni yapıyorum, senin dediğine bak :D Zenginsin sanırım dostum.
120 GB SSD yetiyor. Şimdiye kadar da bir sorun yaşamadım. Samsung EVO, sanırım yaklaşık 9-10 yıl önce almıştım. Bir problem olursa SSD satın almak zor değil. 😊 🍬

Sektörlere istediğin kadar veri yazıp silsen de problem oluşmaz, çünkü manyetik olarak çalışıyor zaten. Problem olsa bende olurdu, 1 diski 6 ayda öldürebilecek kadar format atmışlığım vardı geçen yıl. Fakat sonuç olarak disk hayla yaşıyor. Benim kadar sık format atan çok az insan var, yeri gelince günde 2-3 kere attığım oluyor.
Öyle olsun bakalım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı