C# Switch-Case sayının pozitif veya negatif olduğunu söyleyen program

Revivmeooi

Hectopat
Merhaba C# üzerinde sayının negatif, pozitif veya 0 olduğunu belirten bir program yazmam gerekiyor. Negatif ve pozitif olarak göstermeyi başardım fakat 0 olarak gösteremedim.

[CODE title="Denediğim kod"] Console.WriteLine("Sayi Girin: "); int sayi = Convert.ToInt32(Console.ReadLine());
switch (sayi<0)
{
case false:Console.WriteLine("Sayı Pozitif");break;
case true:Console.WriteLine("Sayı Negatif");break;
}[/CODE]

Merhaba C# üzerinde sayının negatif, pozitif veya 0 olduğunu belirten bir program yazmam gerekiyor. Negatif ve pozitif olarak göstermeyi başardım fakat 0 olarak gösteremedim.

[CODE title="Denediğim kod"] Console.WriteLine("Sayi Girin: "); int sayi = Convert.ToInt32(Console.ReadLine());
switch (sayi<0)
{
case false:Console.WriteLine("Sayı Pozitif");break;
case true:Console.WriteLine("Sayı Negatif");break;
}[/CODE]

Sayı pozitif veya negatif olan yere değişken ismini de yazarsan yazılan sayı çıkar.

True-False yerine If-Else kullanmanız gerekiyor.
Sıkıntı da orada If-Else kullanmadan yapmam gerekiyor.
Sayı pozitif veya negatif olan yere değişken ismini de yazarsan yazılan sayı çıkar.
Hocam amaç o değil ama. Amacım sayının negatif mi pozitif mi olduğunu kullanıcıya belirtmek ve eğer kullanıcı 0 girdiyse 0 girdiğini belirtmek.

C:
#include<stdio.h>
int main(){
    int n;
    scanf("%d",&n);

switch(n>0 || n<0){
        case 1:switch(n<0){
            case 1:printf("Sayi negatif"); break;
            case 0:printf("Sayi pozitif");
        }break;
        case 0:printf("Sayi 0");
    }
    return 0;
}

C#'ta nasıl olur bilmiyorum ama C'de içi içe iki switch case kullanarak bunu yazdım.

True-False ile 3 ihtimalli bir program yapamazsınız diye biliyorum.
Ben de öyle düşünüyorum ama bunun dışında yol varsa onu da kullanabilirim şu anda bulabildiğim yol bu.
C:
#include<stdio.h>
int main(){
    int n;
    scanf("%d",&n);

switch(n>0 || n<0){
        case 1:switch(n<0){
            case 1:printf("Sayi negatif"); break;
            case 0:printf("Sayi pozitif");
        }break;
        case 0:printf("Sayi 0");
    }
    return 0;
}

C#'ta nasıl olur bilmiyorum ama C'de içi içe iki switch case kullanarak bunu yazdım.
C#'a çevirdiğimde işe yaradı hocam çok teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı