C# toınt32 nedir?

AiTojon

Hectopat
Merhaba, basit bir C# örneğine bakıyordum ve toınt32 diye bir şey gördüm. Bu nedir, bunun yerine sadece ınt de yazabilir miyim?

1612624011339.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Convert.To deyimi değişkenlerin tiplerini dönüştürmek için kullanılır.
Kullanıcıdan girdi alan Console.Readline() default olarak String bir değer alır.
Eğer onu integer'a dönüştürmek istiyorsan Convert.To kullanmalısın. Convert.To yazarak neler getirilebildiğine bakabilirsin.
Int32, 32 bitlik bir integer alır yani hafızada 32 bit tutar ve -2.147.483.648,2.147.483.648 arası değerleri alır. Eğer o kadar büyük sayılarla işlem yapmıyorsan Int16 kullanabilirsin. Daha fazla çeşit için Csharp Data Types diye aratmanı öneririm.

Convert. ToInt32 allows null value, it doesn't throw any errors Int. parse does not allow null value, and it throws an ArgumentNullException error.
Convert.ToInt32() null değer kabul eder ve her hangi bir hata/exception döndermez. int.Parse(), null değer kabul etmez ve ArgumentNullException fırlatır.

Burada Parse'ın amacı Catch ile hata yakalayabilmek mi hocam?
Eğer null değer girişi olabilecek bir kod varsa Null'u Catch ile yakalayabilirsiniz.
Ancak try-catch yerine, if ile baştan o tip bir kodu kontrol edip sonrasında çevrim yapmak daha mantıklı.

Convert.ToInt32 yanılmıyorsam kendi içerisinde zaten int.Parse'ı çağırıyor. Eğer girilen girişin null olma gibi bir durum yoksa doğrudan int.Parse da kullanılabilir.

Aralarındaki en büyük farkın aldıkları parametre çeşidi olduğunu düşünüyorum.

Convert; bool, short, char, object ,long, ulong, string vs. gibi bir çok farklı veri tipini int'e çevirebiliyor.
int.Parse ise sadece string'den int'e çeviriyor. Var olan tüm overloadları string istiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı