C tuşu ile sol taraftaki CTRL ve Shift tuşlarıyla yapılan kısayollar çalışmıyor

svencool

Decapat
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
10 dakika öncesine kadar "CTRL + C" kısayolu çalışıyordu ama şimdi çalışmıyor. C tuşunda sıkıntı yok ama "CTRL + C" ve "Shift + C" çalışmıyor nedense sağ taraftaki Shift ve CTRL tuşlarıyla denediğimde sorun olmuyor. CTRL ve Shift tuşumda da sorun yok "CTRL + A", "CTRL + X" çalışıyor, Shift ile C dışında tüm harfler çalışıyor. Donanımsal bir şey mi emin değilim bir yolu var mı acaba bunu düzeltmenin?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam birisi yapışkan tuşlardan kaynaklanabileceğini yazmış. Dilerseniz yapışkan tuşlar aktif mi kontrol edin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam birisi yapışkan tuşlardan kaynaklanabileceğini yazmış. Dilerseniz yapışkan tuşlar aktif mi kontrol edin.

ettim hocam yapışkan tuşlar kapalı

Hocam Windows 11 kullanıyorsanız çoğu kişide panoya kopyalama da sorun var. Ya kopyalamıyor yada geç kopyalıyor. Bunun dışında ctrl tuşunun çalıştığından eminseniz bilgisayarı yeniden başlatın düzelmez ise keyboard driver silip tekrar yüklemeyi deneyebilirsiniz.

Hocam Windows 11 kullanıyorsanız çoğu kişide panoya kopyalama da sorun var. Ya kopyalamıyor ya da geç kopyalıyor. Bunun dışında CTRL tuşunun çalıştığından eminseniz bilgisayarı yeniden başlatın düzelmez ise keyboard driver silip tekrar yüklemeyi deneyebilirsiniz.

Windows 10 Home kullanıyorum hocam CTRL tuşu çalışıyor sadece C ile çalışmıyor. Bilgisayarı da yeniden başlattım. Driver'a gelecek olursak hocam klavye bayağı eski hala çalışıyor ve alıştığım için yenisini almadım, bir ara Driver'a bakim dedim ama Driver'ı yokmuş.

Windows 10 Home kullanıyorum hocam CTRL tuşu çalışıyor sadece C ile çalışmıyor. Bilgisayarı da yeniden başlattım. Driver'a gelecek olursak hocam klavye bayağı eski hala çalışıyor ve alıştığım için yenisini almadım, bir ara Driver'a bakim dedim ama Driver'ı yokmuş.
Hocam peki aygıt yöneticisinden klavyeyi devre dışı bırakıp tekrar aktifleştirir misiniz? Ayrıca başka klavye varsa onu da test eder misiniz?

Hocam peki aygıt yöneticisinden klavyeyi devre dışı bırakıp tekrar aktifleştirir misiniz? Ayrıca başka klavye varsa onu da test eder misiniz?
Yaptım hocam ve bir şey fark ettim bilgisayarı yeniden başlatıp açınca c ye bastım ve "3" tuşum basılı kalıyormuş ondan olabilir mi acaba?

görünürde basılı kalmadığı fark edememiş olabilirim.

Simple Disable Key programıyla D3 yani harflerin üstündeki tuşu iptal ettim ama genede bir şey değişmedi hocam.

Son düzenleme:
Yaptım hocam ve bir şey fark ettim bilgisayarı yeniden başlatıp açınca c ye bastım ve "3" tuşum basılı kalıyormuş ondan olabilir mi acaba?

görünürde basılı kalmadığı fark edememiş olabilirim.
Bilgisayar yeniden başlarken işlevi olmaz basılı kalmasının. Ama 3 tuşu basılı haldeyken ctrl c kombinasyonu çalışmayabilir. Bunlar dışında yine düzelmediyse maalesef bende de çözüm tükendi hocam.

Bilgisayar yeniden başlarken işlevi olmaz basılı kalmasının. Ama 3 tuşu basılı haldeyken ctrl c kombinasyonu çalışmayabilir. Bunlar dışında yine düzelmediyse maalesef bende de çözüm tükendi hocam.
Teşekkürler hocam gene de elinize sağlık sanırım yeni klavye alma zamanı gelmiş.

Konuya açıklık getirmek için yazıyorum hocam sorun 3 tuşunun takılı kalmasından kaynaklıymış. Klavye baya eski olduğu için tuşları çıkmıyor ama bir şekilde sökebildim artık ctrl c kombinasyonu çalışıyor👍.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı