Çözüldü C:\Users içerisindeki klasörün adı nasıl değiştirilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
27
Dün akşam saatlerinde bilgisayarıma temiz kurulum yaptım. Windows 10 kurulum ekranında daha önceden çevrimdışı hesap seçeneğini seçip devam edebiliyorken, şimdiki kurulumda çevrimdışı hesap seçeneğini bulunmuyordu ve Microsoft hesabı ile oturum aç seçeneğinden başka seçenek de bulunmuyordu. Windows 10'u Microsoft hesabım ile açtığım için (başka bir seçenek bulunmuyordu.) C:\Users içerisinde, Microsoft hesabımın adı yer aldı. Daha sonra ayarlardan kullanıcı adımı değiştirdim ve Microsoft hesabımı kaldırarak oturumu kapattım. Tekrardan kontrol etmek amacıyla C:\Users dizinine geldim ve hâlâ daha Microsoft hesabımın adı ile oluşturulmuş dosyanın olduğunu gördüm.

İnternette araştırdığımda çok karmaşık bir şekilde anlatımda bulunanlar bulunuyordu. Bazı sitelerde kayıt defteri yedeğinin alınması tarzında söylemler de bulunuyordu. Bu yüzden bunları denemeden önce sizlerden de fikir almak istedim. C:\Users dizinindeki kullanıcı adı klasörümü, veri kaybı olmadan nasıl değiştirebilirim?

Son düzenleme:
Bunun çözümü yok diye biliyorum. Ben de bilmeden yapmıştım. Baktığımda Windows'un tüm dosyalarını o ada göre kaydettiğini her şeyi o isim üzerinden yazıp kaydettiğini gördüm. Yani herhangi bir müdahale halinde sen B ismini A bile yapsan diğer bir sürü dosya B kalacağından Windows'un sorunlu ve bozuk olacağını belirttiler. Ben bir şey indirmeden direkt tekrar format atmıştım. Şimdiki yeni seçenekleri bilmiyorum tabii. Wi-Fi'ye giriş yapmazsanız onu sormaz diye biliyorum. İnternet erişimi sağladıysanız olmuş olabilir. Madem internet var bari Microsoft hesabını bağla mantığı yapmışlardır, seçenek sunacakları yerde.

Eğer ki Wi-Fi falan girmeden yine de sorarsa ki pek sanmam. İstediğiniz ada ait eğer alınmamışsa bir hesap açıp, kurulumdan sonrada çıkış yapabilirsiniz. Benim bu aklıma geldi bir tek. Diğer türlü dosya değiştirmek, kayıt defteri zorlayabilir ve karışık gelebilir. Yinede siz bilirsiniz.

@MESs¹¹, bazı sitelerde de eğer kullanıcı adı klasörü değiştirilirse, veri kaybının olacağı belirtiliyordu ama aşağıdaki sitede bu sorunun geçici olduğu belirtiliyordu. Aşağıdaki yöntemi denemeden önce fikir danışmak istedim.
Daha önceden de temiz kurulum yaptığımda Wi-Fi ağıma giriyordum ve hem çevrimdışı hesap hem de Microsoft hesabı ile giriş yap seçeneği çıkıyordu. Daha önceden de iki kez bu başıma gelmişti. Sürekli yapsaydı anlardım ama bazen bu şekilde yapması biraz tuhaf.

Ben 1 saat kadar uğraşıp yapmıştım. İmkansız değil. Öncelikle olması istediğimiz klasör isminde çevrim dışı hesap oluşturuyoruz. Sonra regeditten ve kullanıcı denetiminden ikisinin isimlerini değiştiriyoruz. (Nereden neydi hatırlamıyorum internetten bulmaya çalış) Sonra açtığımız bu hesabı siliyoruz. Bu sayede değişmiş oluyor.

@Gardrop Fuat, yukarıdaki sürprizbozanda paylatığım siteden bakmış olabilir misin? Belirttiğin işlemleri yaptığında herhangi bir veri kaybı yaşanmış mıydı?
Başta yaşadım. (Masaüstüm, belgelerim, users klasöründen manual olarak girebiliyordum ama masaüstünde çöp kutusundan başka bir şey yoktu.) bu sefer başka sitelere bakmaya başladım. Regeditte bir iki ayarlama sonrasında düzeldi.

C:\Users dizini içerisinde, ne kadar verinin bulunup bulunmadığını bilmiyorum. Herhangi bir dosya veya veri burada bulunmuyor.

Users.png

Kurmuş olduğum yazılımlar da C:\Program Files (x86) ve C:\Program Files dizinleri içerisinde yer alıyor. Kullanıcı klasörümü silip yüklediğim takdirde, bu dosyalar içerisindeki verilerimde bir sorun meydana gelir mi? @Alpha Centauri

C:\Users dizini içerisinde, ne kadar verinin bulunup bulunmadığını bilmiyorum. Herhangi bir dosya veya veri burada bulunmuyor.

Eki Görüntüle 636683

Kurmuş olduğum yazılımlar da C:\Program Files (x86) ve C:\Program Files dizinleri içerisinde yer alıyor. Kullanıcı klasörümü silip yüklediğim takdirde, bu dosyalar içerisindeki verilerimde bir sorun meydana gelir mi? @Alpha Centauri
Kastettiğim klasörü silmek değil; yeni bir lokal hesap açmak (Windows buna izin veriyorsa), onu administrator olarak atamak ve eski hesabı silerek onunla devam etmek. Bu temiz kurulumun hemen peşinden yapılabilir zira henüz bir şey kopyalanmış, kurulmuş ve saklanıyor olmuyor.

Ancak belirttiğim yöntemle belli veri kayıpları yaşanması muhtemel. Ekran görüntüsünde gördüğümüz Belgeler, İndirilenler gibi klasörlerin yanında, bu dizinde her ne kadar görünmese de (zira varsayılan olarak gizlidir) AppData gibi belli uygulamaların verilerinin bulunduğu klasörler de mevcut.

Bunun dışında, Microsoft Store'dan yüklenen uygulamaların hesapla ilişkili olduğunu ve hesapla birlikte silindiğini biliyorum. Diğer yandan, bildiğim kadarıyla, Program Files gibi dizinlere kurulan birçok program tüm kullanıcılar için erişilebilir olmakta. Bu konuda, konuya daha hakim bir üye yorum yaparsa daha doğru olacaktır.

Kullanıcı klasörünü silip yüklemekten kastınız klasörü doğrudan silmekse problem yaşanabilir diye düşünüyorum. Ancak kastettiğiniz şey Windows'un kendi ayarlarından (ya da Denetim Masası üzerinden) yeni hesap açarak eskisini silmekse, bahsettiğim dizinlerde veri kaybı hariç problem olacağını sanmıyorum.

Ancak belirttiğim yöntemle belli veri kayıpları yaşanması muhtemel. Ekran görüntüsünde gördüğümüz Belgeler, İndirilenler gibi klasörlerin yanında, bu dizinde her ne kadar görünmese de (zira varsayılan olarak gizlidir) AppData gibi belli uygulamaların verilerinin bulunduğu klasörler de mevcut.
Evet, bu dizinler içerisinde de yazılımların klasörleri bulunduğu için hata mesajları ile karşılaşabilirim ama AppData konumunda bulunan klasörler, değiştirmek istediğim kullanıcı adında gözüküyor. Bulunduğu konumun adresine tıklayınca Microsoft hesabımın ismi gözüküyor.

Üstüne tıklanmayınca:
AppData.png

Üstüne tıklanınca (kullanıcı adımı ekran görüntüsünde gizlediğim için gözükmüyor):
User.png

Windows 10 içerisinde bir sorun olmuş gibi gözüküyor aslında. Sadece, C:\Users dizini içerisindeki kullanıcı adı değişmiyor. Örneğin denetim masası üzerinde baktığımda, değiştirdiğim kullanıcı adım olarak gözüküyor.

Denetim.png

Denetim masasının dışında, ayarlar üzerinden yerel hesabımın adını değiştirdiğim için orada da bu şekilde gözüküyor.

Ayarlar.png

Denetim masası üzerinde ve ayarlarda yerel hesabımı değiştirmeme rağmen, C:\Users dizininde bu ad neden değişmiyor?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı