Çözüldü C:\Users içerisindeki klasörün adı nasıl değiştirilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
27
Dün akşam saatlerinde bilgisayarıma temiz kurulum yaptım. Windows 10 kurulum ekranında daha önceden çevrimdışı hesap seçeneğini seçip devam edebiliyorken, şimdiki kurulumda çevrimdışı hesap seçeneğini bulunmuyordu ve Microsoft hesabı ile oturum aç seçeneğinden başka seçenek de bulunmuyordu. Windows 10'u Microsoft hesabım ile açtığım için (başka bir seçenek bulunmuyordu.) C:\Users içerisinde, Microsoft hesabımın adı yer aldı. Daha sonra ayarlardan kullanıcı adımı değiştirdim ve Microsoft hesabımı kaldırarak oturumu kapattım. Tekrardan kontrol etmek amacıyla C:\Users dizinine geldim ve hâlâ daha Microsoft hesabımın adı ile oluşturulmuş dosyanın olduğunu gördüm.

İnternette araştırdığımda çok karmaşık bir şekilde anlatımda bulunanlar bulunuyordu. Bazı sitelerde kayıt defteri yedeğinin alınması tarzında söylemler de bulunuyordu. Bu yüzden bunları denemeden önce sizlerden de fikir almak istedim. C:\Users dizinindeki kullanıcı adı klasörümü, veri kaybı olmadan nasıl değiştirebilirim?

Son düzenleme:
Neden değiştirmek istiyorsunuz?
C:\Users dizini içerisinde, o ad ile gözükmesini istemediğim için değiştirmek istiyorum. Eğer Windows 10 kurulum ekranında çevrimdışı hesap için seçenek sunsaydı (daha önceden sunuyordu), bu durum için uğraşmayacaktım.
Öyle kalsın sorun yok bence.
Sürekli kullandığım kullanıcı adımın (Elocutionear) gözükmesi yerine, hepsi küçük harfler ile yazılmış bir kullanıcı adını görmek istemiyorum.
---------------------------------------
Galiba veri kaybı olmadan, kullanıcı adının değişmesinin kolay bir yolu bulunmuyor. Kayıt defteri konusunda da oynamalar yapmak pek sağlıklı gözükmüyor. Bu yüzden tekrardan temiz kurulum yapabilirim. Büyük ihtimalle bu sefer kurulum ekranında, çevrimdışı hesap seçeneği olacaktır ve bu tarz bir sorun ile karşı karşıya kalmayacağım.

Güncelleme:

@Bora Dere'nin bugün yayınladığı makale sayesinde, başarılı bir sonuç alıyorsunuz. Normalde uzun zamandır bu sorun için bir yöntemin olup olmadığını araştırmamıştım fakat olduğunu öğrenince, konuya daha sonradan bakacak olanlar için faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı