C ve D disklerini birleştirme

onurcantank23

Decapat
SSD'ye gecmis bulunmaktayim fakat eski HDD'mi depolama oyun vs. olarak kullanmak istiyorum. Onun icinde C bolumunde Windows kurulu, D bolgesinde ise dosyalarim var.
Ben C'deki Windows'u silip C ve D'yi birleştirmek istiyorum fakat dosyalarım silinmeden yapmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim?

Ekstra bir programa ihtiyacınız yok.

Windows+R kombinasyonunu yapın. Açılan pencereye "diskmgmt.msc" yazıp enter tuşuna basın.
Birleştirme yapmak istediğiniz diskin C kısmını silmek için, sağ tıklayarak "bölümü sil"deyin. Daha sonra diğer bölüme sağ tıklayarak "bölümü genişlet" deyin. Bu kadar.

1-Bilgileri diğer diske taşı sonra diski biçimlendir.
2-(Veya) C'yi biçimlendir, D'dekileri C'ye taşı ve D'yi sil ve bölümleri birleştir.

Ekstra bir programa ihtiyacınız yok.

Windows+R kombinasyonunu yapın. Açılan pencereye "diskmgmt.msc" yazıp enter tuşuna basın.
Birleştirme yapmak istediğiniz diskin C kısmını silmek için, sağ tıklayarak "bölümü sil"deyin. Daha sonra diğer bölüme sağ tıklayarak "bölümü genişlet" deyin. Bu kadar.
Disk genişletme seçeneği mevcut ancak bilgide eksiklik var. Disk bölümleme yapılırken her bölüm için başlangıç ataması yapılır. Tekrar birleştirme(Birim Genişletme) yapılırken ancak atanan başlangıç noktasından sonraki bölümler birleştirilebilir. Buyrun örnek. En sondaki bölüm için öncesini birleştirme adına genişletme seçeneği aktif değil.
1571828863054.png

Ancak başlangıç noktasından sonra alan var ise genişletme seçeneği aktif oluyor. Buyrun örnek.
1571828983408.png

Kısacası birleştirilecek alanın ekleneceği disk bölümünün sonrasında olması gerekiyor. Yani C alanını D' ye ekleyemez. Ancak D alanını C' ye ekleyebilir.
Bu bilgi Disk yönetimi ile gerçekleştirildiği zaman geçerlidir. 3. parti yazılımlarla yapılabilen var mıdır? Araştırmak gerekir.

@suatonuk Neyi kanıtlamaya çalışıyorsunuz, anlayamadım. İlk mesajı okursanız, diski tek parça haline getirmeye çalışıyorlar. Yani bu durumda C'nin D'ye veya D'nin C'ye genişletilmesinin veya genişletilmemesinin bir önemi yok. Yani konu bu değil. Ters yazılmış olabilir, insanlık hali. İsterse D'deki verileri C'ye kopyalayıp, daha sonra D'yi silip, C'yi D'ye genişletsin veya bütün verileri harici bir depolama birimine aktardıktan sonra silip diski tek bir parça haline getirsin.

Benim değindiğim nokta; harici bir programa ihtiyaç duyulmadan, Windows'un kendi aracını kullanarak da bu işlemin yapılabilmesi.

Son düzenleme:
Bir şeyi kanıtlama derdim yok, ki bunu dert edinecek biri değilim. Amacım verilen bilgideki eksik kısmı tamamlamak ve arkadaşın veri kaybı yaşamasını engellemek. Keşke sende bunu dert edinmeyip direk "evet ben o ayrıntıyı atlamışım" diyebilseydin. Sağlık olsun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı