C ve D Sürücüsünü Silmeden macOS Kurma

ftugaykaya

Hectopat
Katılım
11 Temmuz 2016
Mesajlar
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayarımı her iki şekilde de kullanmak istiyorum. Recep abinin bu videosunu izledim ancak aklıma takılan birkaç soru var. Bilgisayarım C (Windows dosyaları burada) ve D olmak üzere iki diskten oluşuyor ve D diskimde Steam'den aldığım oyunlarım vs bulunuyor. Eğer ben -1:50- de olduğu gibi diski bölüntüle dersem bir sorunla karşılaşır mıyım? Ve -5:50- de olduğu gibi ardından Windows yükleyeceğim kısmı biçimlendirirsem? Tüm Steam dosyalarım ve kişisel dosyalarım ortadan kalkar mı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
C diskin de D diskin de dolu. Bu durumda sen macOS kuramazsın. Ve tecrübe düzeyine bakarak sana şu tavsiyeyi yapabilirim: macOS kurmayı deneyeceksen ayrı bir disk al ve onunla deneme yap. Yoksa bu tecrübesizlikle verilerini silersin yanlışlıkla.
 
1. Adım; How to Combine Multiple Partitions Into a Single Partition

2.Adım; Partitioning your Hard Drive in Windows 7 Without Formatting the Whole Drive | Dell Turkey

Daha sonra oluşturulan yeni boş bölüme MacOS kurabilirsiniz. Ben teoride kendi Macbook'umu bu şekilde kullanıyorum. 120 GB'lık SSD'min içerisinde hem Windows var hem Mac OSX El Capitan. Ama bana kalırsa böyle bir kuruluma gerek yok. OSX iğrenç bir OS. Hele pil ömrü avantajı da ortadan kalktığında hiçbir artısı kalmıyor.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı