CachyOS'ta hesaptan çıkış yapılmıyor

Nuyyu

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
+ Lenovo Legion 5 Pro
- RTX 4070 BY Lenovo
- i7-13700HX

+ Redmi Note 10 Pro (Sweet)
- SuperiorExtended (AOSP)
Meslek
Bilgisayar Yazılım ve Donanım
Logout yapınca SDDM gelmiyor. Onun yerine siyah yazısız bir ekranda kalıyor. Bazı sistem dosyalarını silmiş olabilirim hatta sistemle gelen paketleri galiba. KDE ve GNOME ait bazı dosyalar görünce onları sildim ve paketleri ama hatırlamıyorum.

Logout yapınca SDDM gelmiyor. Onun yerine siyah yazısız bir ekranda kalıyor. Bazı sistem dosyalarını silmiş olabilirim hatta sistemle gelen paketleri galiba. KDE ve GNOME ait bazı dosyalar görünce onları sildim ve paketleri ama hatırlamıyorum.

Hangi masaüstü ortamını kullanıyorsun? KDE ve GNOME'u aşağıdaki kod ile tamamen kaldırabilirsin. Bu sayede onlardan kaynaklı bir bozukluk varsa düzelmiş olur.

Bash:
sudo pacman -Rcns gnome plasma

Hangi masaüstü ortamını kullanıyorsun? KDE ve GNOME'u aşağıdaki kod ile tamamen kaldırabilirsin. Bu sayede onlardan kaynaklı bir bozukluk varsa düzelmiş olur.

Bash:
sudo pacman -Rcns gnome plasma
İşin tuhaf yani bu CachyOS Hyprland'ı Online Calamares ile kurdum nedense yanında kde ile ilgili bazı şeyler vardı sildim ve şimdi hesabımdan çıkış yapmak istediğimde (logout) siyah ekranda kalıyor ve sddm gelmiyor sddm geri yükledim belki dosyası silinmiştir ama yok ise yaramadı :/

Gnome ile ilgili birsey kalmamış ama KDE ile ilgili şunlar var evet bazıların ne olduğunu biliyorum ama bunların arasında ki gereksiz paketleri silmek isterim

Bide şu logout yapabilsem oturumu kapatip açmak istediğimde olmuyor siyah ekran da kaldığı için

Hem CachyOS ile ilgili araştırma yapıyorum hemde hyprland ile ilgili öğrenmeye çalışıyorum tamamen

Dosya Ekleri

• 1705511089051265421114241395276.jpg
    1705511089051265421114241395276.jpg
    106,9 KB · Görüntüleme: 28
İşin tuhaf yani bu CachyOS Hyprland'ı Online Calamares ile kurdum nedense yanında KDE ile ilgili bazı şeyler vardı sildim ve şimdi hesabımdan çıkış yapmak istediğimde (logout) siyah ekranda kalıyor ve SDDM gelmiyor SDDM geri yükledim belki dosyası silinmiştir ama yok ise yaramadı :/

GNOME ile ilgili bir şey kalmamış ama KDE ile ilgili şunlar var evet bazıların ne olduğunu biliyorum ama bunların arasında ki gereksiz paketleri silmek isterim

Bir de şu logout yapabilsem oturumu kapatip açmak istediğimde olmuyor siyah ekran da kaldığı için

Hem CachyOS ile ilgili araştırma yapıyorum hem de Hyprland ile ilgili öğrenmeye çalışıyorum tamamen

KDE ile ilgili yüklediği şeyler Hyprland için gereksinim de ondan. Mesela cinnamon birçok GNOME paketini kullanır. Lxqt birçok KDE paketini kullanır. Bu normal bir durum. Attığım koda Hyprland için gerekli seçenekleri de ekleyip Hyprland'i kaldırın ve tekrar kurun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı