Çakar devresinde hangi modelde elemanlar var?

mark05

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar. Bir alışveriş sitesinde çok fonksiyonlu bir çakar devresi buldum. 200 TL vermek yerine kendim yapmak istiyorum. Ama devre elemanlarının modellerini tam anlayamadım. Sizce hangi modelde elemanlar var?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250114_150951_Trendyol.jpg
    Screenshot_20250114_150951_Trendyol.jpg
    78,3 KB · Görüntüleme: 54
Son düzenleyen: Moderatör:
Ürünün modeli varsa internette aratıp şematiğini bulmaya çalışabilirsin. Resimden görebildiğim kadarıyla klemens, regülatör, buton, direnç, transistor ve bir entegre kullanılmış. İnternette aynısını bulamıyorsan internette aratıp yapmak istediğin devrenin işlevini, çalışma mantığını öğren. Hangi malzemelerle yapılmış bir bak.

Bir de PCB tasarlayıp bakır levhaya basmak istiyorsan ve bu konuda tecrübesizsen -öğrenme gibi bir amacın yoksa- muhtemelen internetten sipariş etmen daha iyi olur çünkü başını ağrıtabilir.

Hocam devre eksik gibi.

Eki Görüntüle 2396893

Clk yazan yerde 555 entegresinin 3. bacağı gelir. Bu devrede sadece 555 var ama sadece.

Eki Görüntüle 2396895

Police light using 555 timer yazarsanız yabancı kaynaklardaki devrelere ulaşabilirsiniz.

Çok teşekkürler hocam.

Ürünün modeli varsa internette aratıp şematiğini bulmaya çalışabilirsin. Resimden görebildiğim kadarıyla klemens, regülatör, buton, direnç, transistor ve bir entegre kullanılmış. İnternette aynısını bulamıyorsan internette aratıp yapmak istediğin devrenin işlevini, çalışma mantığını öğren. Hangi malzemelerle yapılmış bir bak.

Bir de PCB tasarlayıp bakır levhaya basmak istiyorsan ve bu konuda tecrübesizsen -öğrenme gibi bir amacın yoksa- muhtemelen internetten sipariş etmen daha iyi olur çünkü başını ağrıtabilir.

Sizlerede teşekkürler.

Hocam devre eksik gibi.

Eki Görüntüle 2396893

Clk yazan yerde 555 entegresinin 3. bacağı gelir. Bu devrede sadece 555 var ama sadece.

Eki Görüntüle 2396895

Police light using 555 timer yazarsanız yabancı kaynaklardaki devrelere ulaşabilirsiniz.

Hocam Trendyol'da buldum 200 TL etmez gibi geldiğinden buraya yazdım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı