Çakma olmayan HDD önerisi

Bütçe
3500
Daha fazla  
Geçenlerde araştırıp beğenerek 2TB WD Purple almıştım, bugün bilgisayarı açtığımda hata verip 10 saat disk check yaptı. HD tune ile test yaptığımda aşağıdaki sonuçları veriyor.
Hepsiburada mağazası da kaldırılmış, muhtemelen sahte ürün sattılar ben de anlamadım :/ (2.200TL'ye almıştım)

Şimdi yeni bir HDD'ye ihtiyacım var, bütçem 3000TL (500TL oynayabilir)

1TB yeterli olacaktır diye düşünüyorum, yeter ki güvenilir bir magazadan düzgün bir model olsun

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-02 140759.png
    Ekran görüntüsü 2025-04-02 140759.png
    163,5 KB · Görüntüleme: 32
  • Screenshot_20250405022747.png
    Screenshot_20250405022747.png
    83,3 KB · Görüntüleme: 28
Geçenlerde araştırıp beğenerek 2TB WD Purple almıştım, bugün bilgisayarı açtığımda hata verip 10 saat disk check yaptı. HD tune ile test yaptığımda aşağıdaki sonuçları veriyor.
Hepsiburada mağazası da kaldırılmış, muhtemelen sahte ürün sattılar ben de anlamadım :/ (2.200TL'ye almıştım)

1TB yeterli olacaktır diye düşünüyorum, yeter ki güvenilir bir magazadan düzgün bir model olsun
Dostum ben de aynı siteden çakma ssd aldım. Daha sonra bunu iade ettim.

Maalesef böyle donanımları bilinen mağazalardan almak dışında bir seçenek yok.

Neden SSD yerine HDD alıyorsunuz?

HDD olmak zorunda mı? Benzer bütçede M2 SSD bile bulunabiliniyor gördüğüm kadarıyla.

Bu ürün tamamen örnek amaçlıdır iyi mi kötü mü bilmiyorum.

HDD bozulduğunda veri kurtarmak daha mümkün oluyor diye okudum, bir de hızı benim için cidden önemli değil bu yüzden büyük data Center'ların bir bildiği vardır diye HDD istiyordum.

Bu arada bilgisayarımda M.2 girişi yok. 1 2TB normal SSD gelir mi bu bütçeye o zaman?

Boyutu da pek önemli değil, 2TB ya da hızlı bir şey olacağına sorunu çok duyulmamış marka bir şeyi tercih ederim

Sıfır HDD alınmıyor yani?
////////////////////////////////////////////////////////

1-2TB SSD önerebilecek biri var mı?
İçinde eski fotoğraflarımı saklayacağım arşiv için kullanılacak

Son düzenleme:

Kalitesi nasıldır bilmiyorum reelde ancak iyi yorumlar okudum.
Amazon'u tercih etseniz daha rahat olursunuz açıkcası.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı