Calibration retry count uyarısı

12_09

Hectopat
Yer
Edirne Merkez
Daha fazla  
Evet arkadaşlar sanırım sabit diskimde bir sorun var, öncelikle HD Tune Pro Drive status programında uyarı alıyorum.

0.PNG

Resimde gördüğünüz gibi diskimde böyle bir sorun var. Bu ne anlama gelir?
Ek olarak AIDA64 programındada aynı hatayı alıyorum.

jj.PNG

Son düzenleme:
Sarı olan diskin başarısız bir kalibrasyondan sonraki tekrar denemeleri gösteriyor. Diskin mekanik sorunları olduğunu gösterir ama güç kablosu veya güç kaynağı kaynaklı da olabilir.
Disk Samsung olduğu için o da bunun sebebi. Yani yapacak çok bir şey yok.
Laptopsa hiç yok.
Mavi olan veri aktarımındaki sorunları gösteriyor. Yüksek olmadığı sürece önemli değil.

Sarı olan diskin başarısız bir kalibrasyondan sonraki tekrar denemeleri gösteriyor. Diskin mekanik sorunları olduğunu gösterir ama güç kablosu veya güç kaynağı kaynaklı da olabilir.
Disk Samsung olduğu için o da bunun sebebi. Yani yapacak çok bir şey yok.
Laptopsa hiç yok.
Mavi olan veri aktarımındaki sorunları gösteriyor. Yüksek olmadığı sürece önemli değil.
Laptop kullanıyorum. Format atıp tekrar Windows 10 kurulumu yapmaya düşünüyorum. Çünkü en son LTSB 1507 yükleyecektim yüklemeden önce yavaş çalışıyordu yükleme sırasında normalinden çok daha yavaş yükleme yüzdesi ilerledi ve yükleme sırasında otomatik olarak yeniden başladı ve işletim sistemi bulunamadı hatası aldım. Başka bir bilgisayardan Windows 10 1511 yükleme diski oluşturdum ve tekrardan Windows yükledim. Sorunu çözdüm sandım ertesi gün internette sörf yaparken chrome aniden dondu ve bilgisayar mavi ekran verdi. Yeniden başlatıldığındada tekrar mavi ekran yedim sürekli mavi ekran yemekten bilgisayarı kullanamıyordum. Tamire gönderildi. Disk sağlığı %60 aşağısına düşmüş dediler. Not şu anda bilgisayar Windows 21H2 sürümünü çalıştırıyor.

HD Tune'den quick scan kapalı error scan yapmayı deneyebilirsiniz. Başka bir sorun varsa çıkar. Mavi ekran ondan mı kaynaklı görürüz. Minodump dosyası da varsa paylaşın.
Hocam tamire gönderildikten bir kaç hafta sonra Hd tune programında quick scan kapalı error scan yaptım hiç bad sector çıkmadı.
Low level format atmış olabilirlermi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı