Çalınan bisikletim için haklarım neler?

Yaptığı şey basit hırsızlığa giriyor 1 yıl ile 3 yıl arası ceza alabilir, çocuk suçunu kabul ederse cezasından yarı oranda indirim alır. Eğer çocuk 12-15 yaş aralığında ise cezanın 2'de 1'ini alır, 15-18 yaş aralığında ise cezanın 3'te 2'sini alır. Yani en ağırdan 3 yıl ceza alsa bile yaşını 15'ten küçük olacak şekilde hesaplarsak cezası 1 yıl 6 ay a düşecek, yaş indirimden sonra duruşma aşamasında suçu kabul ederse ceza 9 ay a düşecek. Ki senin mağduriyetini giderirse de yine yarı yarıya indirim alacak diye biliyorum ceza 3-4 ay a kadar düşebilir. Ve cezanın miktari 1 yıldan az olduğundan eğer daha önce sicili yoksa mahkeme para cezasına çevirebilir, aynı şekilde cezası 2 yıldan az olduğundan ve daha önce suç kaydı yoksa hagb (hükmün açıklanıp geri bırakılması) kararı uygulanabilir, tabii bu karar için senin zararını karşılamış olması lazım. Ben avukat değilim sadece kendi hatırladığım indirimler ve maddeler böyle, bir avukata danışman senin yararına olur. Ama bana göre uğraşma daha iyi, yoksa sadece dosya masrafı ve zaman kaybıyla kendini daha da üzmüş olursun.
 
Tanıyorsan kaydı ona at altına ''knk benim bisikleti çalmışlar kim bu'' yaz.
Aga 1 tanıyosa niye çalsın 2 kavgalı olsalarda çocuğa kanka kim bu yazamaz

Yaptığı şey basit hırsızlığa giriyor 1 yıl ile 3 yıl arası ceza alabilir, çocuk suçunu kabul ederse cezasından yarı oranda indirim alır. Eğer çocuk 12-15 yaş aralığında ise cezanın 2'de 1'ini alır, 15-18 yaş aralığında ise cezanın 3'te 2'sini alır. Yani en ağırdan 3 yıl ceza alsa bile yaşını 15'ten küçük olacak şekilde hesaplarsak cezası 1 yıl 6 ay a düşecek, yaş indirimden sonra duruşma aşamasında suçu kabul ederse ceza 9 ay a düşecek. Ki senin mağduriyetini giderirse de yine yarı yarıya indirim alacak diye biliyorum ceza 3-4 ay a kadar düşebilir. Ve cezanın miktari 1 yıldan az olduğundan eğer daha önce sicili yoksa mahkeme para cezasına çevirenilir, aynı şekilde cezası 2 yıldan az olduğundan ve daha önce suç kaydı yoksa hagb (hükmün açıklanıp geri bırakılması) kararı uygulanabilir tabii bu karar için senin zararını karşılamış olması lazım. Tabii ben avukat değilim sadece kendi hatırladığım indirimler ve maddeler böyle, bir avukata danışman senin yararına olur. Ama bana göre uğraşma daha iyi yoksa sadece dosya masrafı ve zaman kaybıyla kendini daha da üzmüş olursun.
Cidden ya o saçma olay bisikleti karşılıyor sonra bi bakıyorsun bisiklet fiyatına mahkeme masrafı çıkmış.
 
Arkadaşlar faturam kayıp yinede sorun olmaz değiomi. Ayrıca bisikletin dogru duzgun resmi yok bende. Arkadaslarim 30 40 kiso sahit bulabilirim ama yinede fatura yok sıkıntı olmazmı? Ayrıca cocugu yakalayıp ondan para alma hakkım varmı.
 

Geri
Yukarı