Çalınan Gmail hesabı için ne yapılabilir?

Abi çok sağ ol ama uğraşırlar mı bulurlar mı?
E-posta falan umurumda değil de kimi yaptığını çok merak ediyorum.

Niye uğraşmasınlar adamların işi bu nasıl bir polis şehirde güvenliği salıyorsa onların görevide bu

Kısaca mevzuyu anlatayım.

Telefon 1 hafta önce servise vermiştik %15 şarj varken telefonun kapanması sebebiyle telefon 1 gün sonra teslim edildi bir eksiği falan yoktu tamirci babamın arkadaşı zaten.

Sonra arkadaşım bana yazdı oyunda takas işleri yapıyoruz hesap takası yani oyun hesabı da bir tane e-postaya kayıtlı aynı e-postada da bir sürü kayıtlı oyun ve kredi kartları var işte senin hesabı takas edecektik (benim haberim yok bu işten) takas olmuş sonradan telefona bildirimler gelmeye başladı e-posta şifresi kurtarma numarası hatta adı değişmiş takas yapan arkadaşa da yazdık kendisinin yapmadığını söyledi bizde inanmadık tabii ki sonradan aynı e-postaya kayıtlı 2 Instagram hesabı (birinin değiştirmiştim e-posta adresini ama Instagram doğrulama için değiştirilen e-posta adresini istiyor yani hesaptaki a postası yerine b postasını biz yazdık ve doğruladık ama Instagram'a a postasına kod gönderiyor ve bizim buna erişimimiz yok) da gitti kayıtlı yaklaşık 5-6 Full hesap oyun, kayıtlı 2 kredi kartı ve sürekli gelen başarısız satın alım bildirimleri (olay olduğunda Papara'dan 22 bildirim gelmişti başarısız satın alımlarla ilgili)

Kısacası biz ne yapabiliriz? Unutmalı mıyız bu e-postayı? Ama hesap artık kimdeyse tam yetkiye sahip ve bir gün bu hesap üstünden başka bir şey olursa (polise kadar giden dolandırıcılık veya yasa dışı işler) suç bana kalır ve bunu kanıtlayamam diye korku üstünde yaşıyorum yardım edin ne olur istediğiniz bilgiyi veririm.
Banka ve Kredi Kartlarını Kötüye Kullanmak

Başkasına ait bir banka veya kredi kartını, her ne suretle olursa olsun ele geçiren veya elinde bulunduran kimse, kart sahibinin veya kartın kendisine verilmesi gereken kişinin rızası olmaksızın bunu kullanarak veya kullandırtarak kendisine veya başkasına yarar sağlarsa, üç yıldan altı yıla kadar hapis cezası ve adlî para cezası ile cezalandırılır. Sahte oluşturulan veya üzerinde sahtecilik yapılan bir banka veya kredi kartını kullanmak suretiyle kendisine veya başkasına yarar sağlayan kişi, fiil daha ağır cezayı gerektiren başka bir suç oluşturmadığı takdirde, dört yıldan yedi yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Kanunda bilişim alanında suçlar olarak tanımlanan ve açıklanan fiillerin dışında bilişim sistemlerinin araç olarak kullanıldığı birçok suç kanunumuzda mevcuttur. Hakaret, tehdit, şantaj, hırsızlık, dolandırıcılık, müstehcenlik, özel hayatın gizliliğini ihlal suçları bilişim sistemlerinin araç olarak kullanılabildiği suçlardandır. Bu suçların temel halinin siber suç olmadığı açık olup bilişim sistemleri kullanımı suretiyle bu suçların işlenmesinde ise bilişim sistemlerinin suçun işlenmesinde araç olarak kullanıldığını belirtmek gerekir. Yargıtay bilişim sistemleri kullanılarak işlenen bu suçları dolayısıyla bilişim suçu ( bilişim bağlantılı suçlar) olarak adlandırmaktadır. Kaldı ki bilişim sistemleri suretiyle hırsızlık ve dolandırıcılık suçlarının işlenmesi bu suçların nitelikli halini oluşturmaktadır.

yani sen bunlara dayanarak polise gidersen sana kimse bir şey diyemez

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı