Çalışan RAM çalışmamaya başladı

pixsius

Centipat
Merhaba,

Ekran kartım GTX 970, oyunlarda yük altındayken 75 dereceyi geçince bilgisayar kapanıyordu. Afterburner'dan kullanabileceği güç tüketimini yüzde 70'e düşürdüğümde kapanma problemi çözüldü, ben de sorunun güç kaynağının güç tüketimi arttıkça düzensiz güç verdiğini ve ekran kartının bu yüzden bilgisayarı kapattığı varsayımına ulaşıp Corsair 750W 80+ Gold CS750M güç kaynağını Cooler Master 80 + 600W ile değiştirdim ama bilgisayarı çalıştıramadım ve sorun nedir diye deneme yapmaya başladım. Sorun RAM'lerdeymiş
  • Kingston HyperX Fury Blue 8 GB(2x4GB) 1600MHz DDR3 RAM
  • Corsair 4 GB Vengeance 1866MHz DDR3 CL9
Bunlar RAM'lerim kit halinde veya tekil halde RAM'lar takılıyken bilgisayar açılıyor ama Corsair marka olan RAM'i ekleyince bilgisayar açılmıyor, uyumsuz desem güç kaynağını değiştirmeden hemen öncesinde gayet sağlıklı bir şekilde 12 GB RAM'de bilgisayarım çalışmaktaydı. BIOS pilini çıkarttım 1 dk bekledikten sonra tekrardan taktım ama bir sonuca varamadım. Bu sorunu nasıl çözebilirim, yardımcı olur musunuz? Anakartım Z97 GAMING 5 ve BIOS'u güncel.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Ekran kartım GTX 970, oyunlarda yük altındayken 75 dereceyi geçince bilgisayar kapanıyordu. Afterburner'dan kullanabileceği güç tüketimini yüzde 70'e düşürdüğümde kapanma problemi çözüldü, ben de sorunun güç kaynağının güç tüketimi arttıkça düzensiz güç verdiğini ve ekran kartının bu yüzden bilgisayarı kapattığı varsayımına ulaşıp Corsair 750W 80+ Gold CS750M güç kaynağını Cooler Master 80 + 600W ile değiştirdim ama bilgisayarı çalıştıramadım ve sorun nedir diye deneme yapmaya başladım. Sorun RAM'lerdeymiş
  • Kingston HyperX Fury Blue 8 GB(2x4GB) 1600MHz DDR3 RAM
  • Corsair 4 GB Vengeance 1866MHz DDR3 CL9
Bunlar RAM'lerim kit halinde veya tekil halde RAM'lar takılıyken bilgisayar açılıyor ama Corsair marka olan RAM'i ekleyince bilgisayar açılmıyor, uyumsuz desem güç kaynağını değiştirmeden hemen öncesinde gayet sağlıklı bir şekilde 12 GB RAM'de bilgisayarım çalışmaktaydı. BIOS pilini çıkarttım 1 dk bekledikten sonra tekrardan taktım ama bir sonuca varamadım. Bu sorunu nasıl çözebilirim, yardımcı olur musunuz? Anakartım Z97 GAMING 5 ve BIOS'u güncel.
Corsair'i tek tak açılıyorsa RAM'ler yüksek ihtimal uyumsuzluk yapıyor.

Kit bellekleri DIMM2 ve DIMM4 slotuna takın 4GB belleği de DIMM1 slotuna takın deneyin.
Ekran Alıntısı.PNG

Corsair'i tek tak açılıyorsa RAM'ler yüksek ihtimal uyumsuzluk yapıyor.

Tek taktığımda çalışıyor ram. 1 yıldır beraber çalışıyor bu ramler uyumsuzluk yapıyosa öncesinde neden çalışıyordu ve neden şimdi çalışmıyor sorun burda
Kit bellekleri DIMM2 ve DIMM4 slotuna takın 4GB belleği de DIMM1 slotuna takın deneyin.
Eki Görüntüle 467797
Evet dediğinizi yaptım hocam ama malesef sonuç aynı düzelmedi düğmeye basınca bütün fanlar aktif oluyor 7 8 saniye sonra ekrana görüntü bile gelmeden bilgisayar kendini kapatıyor ne yazık ki

BIOS pili ile değilde, BIOS varsayılan(Load Defaults) yöntemini denediniz mi?
Evet dediğinizi yaptım ve ramler dediğiniz slotlara takılıyken şimdi açıldı pili çıkarınca aynı işlemi görmedimi anlayamadım ama bilgisayar çalıştı çok teşekkürler. Şimdi yük altındayken kapanıyormu onu deneyeyim.
Hocam RAM'ler birbiriyle uyumsuzluk oluşturuyor bence.
1 yıldır yapmıyordu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı