Nasıl sosyalleşilir?

Mahmutdx

Picopat
Daha fazla  
Çok sosyal bir insan değilim, uzun zamandır bu durum umurumda da değil. 1-2 arkadaş ve aşık olduğum kadin bana yeter diyordum. Yaş 25 oldu, hayatımda kadın yok. Sosyalleşip tanışacağım sevgili yapacağım ortam kalmadı.

Uzun süredir kadınlarlada konuşmadığım için bir türlü doğru düzgün sohbet edemiyorum. Kendim olursam beni sevmezler gibi geliyor, kibar olmaya çalışıyorum bu da çok yapmacık gibi kendimden tiksindim. Zaten dediğim gibi çok sosyal değilim iletişimi sürdürmek saatlerce konuşmam imkansız. Koca 3 ayda 1 kadınla konuştum o da daha 3 günde arkadaş olalim dedi engelledi geçti 😂

Sırf sosyalleşmek için saçma sapan date App'leri indirdim hiçbir geri dönüş alamıyorum. Yolda gördüğüm kadinlarla gerçek hayatta sohbet etmeyi düşündüm ama bu da çok sapıkça hissettirdi. Tanımadığım etmediğim kızlarla konuşmaya çalışmak hoş değil.

Bu sorununuzun kesin bir cevabı yok. Eğer bu kafa yapısıyla düşünmeye devam ederseniz sonucu depresyon başlangıcı gibi duruyor. Olmuyorsa olmasın hayatın sonu değil. Elinizde olanı değerlendirip mutlu olmaya çalışın.

Bu sorununuzun kesin bir cevabı yok. Eğer bu kafa yapısıyla düşünmeye devam ederseniz sonucu depresyon başlangıcı gibi duruyor. Olmuyorsa olmasın hayatın sonu değil. Elinizde olanı değerlendirip mutlu olmaya çalışın.

Bilemiyorum hocam insan sevilmenin tadını merak ediyor. Gittikçe yalnızlaşıyorum, bu durum böyle devam ederse toparlayamam gibi geliyor. Dediğim gibi daha kadınlarla nasıl doğru düzgün konuşurum bunu düşünüyorum. Direk sosyal beceri körelmesi.

Biraz zorlayip insanlarla iletişim kurmak, sosyal becerileri geliştirmek istiyorum ama çevrede kadın yok.

Bilemiyorum hocam insan sevilmenin tadını merak ediyor. Gittikçe yalnızlaşıyorum, bu durum böyle devam ederse toparlayamam gibi geliyor. Dediğim gibi daha kadınlarla nasıl doğru düzgün konuşurum bunu düşünüyorum. Direk sosyal beceri körelmesi.

Biraz zorlayip insanlarla iletişim kurmak, sosyal becerileri geliştirmek istiyorum ama çevrede kadın yok.

Bu konuda bir şey diyemem. Bende sizinle şu an aynı durumdayım ama bu benim seçimlerim sonucu böyle. Elinizde olmayan başkasına bağlı olan hiçbir şeye ümit bağlamamak lazım. İnsanlar çok vefasız. Benim diyebileceğim tek şey elinizde zaten olmayan bir şey için kendinizi üzmeyin.

Bu konuda bir şey diyemem. Bende sizinle şu an aynı durumdayım ama bu benim seçimlerim sonucu böyle. Elinizde olmayan başkasına bağlı olan hiçbir şeye ümit bağlamamak lazım. İnsanlar çok vefasız. Benim diyebileceğim tek şey elinizde zaten olmayan bir şey için kendinizi üzmeyin.

İşte başlarda benim de bu durum tercihti ama şu an değil 😂 Kendimi üzmüyorum ama bu sorunu çözmek istiyorum diyelim.. Bu hayatta herşeyin bir formülü var bence, sosyalliğin formülünü arıyorum...

İşte başlarda benim de bu durum tercihti ama şu an değil 😂 Kendimi üzmüyorum ama bu sorunu çözmek istiyorum diyelim. Bu hayatta her şeyin bir formülü var bence, sosyalliğin formülünü arıyorum...

Bunun iki sebebi olabilir. İlki sizinle alakalı bir problem vardır. Kısaca kötü biri olabilirsiniz, kötü kokabilirsiniz, toxic davraşınışınız olabilir, insanlar sadece tipinizi beğenmediği için olabilir, konuşacak kayda değer bir bilgi birikiminiz olmayabilir. Bir de bunların haricinde karşı tarafa bağlı durumlar var. O da artık kısmet işi. Eğer sorun sizdeyse ne olduğunu öğrenmeye çalışabilirsiniz. Tabii yine bu konuyu kafaya takıp kendinize problem etmeyecek seviyede.

Bunun iki sebebi olabilir. İlki sizinle alakalı bir problem vardır. Kısaca kötü biri olabilirsiniz, kötü kokabilirsiniz, toxic davraşınışınız olabilir, insanlar sadece tipinizi beğenmediği için olabilir, konuşacak kayda değer bir bilgi birikiminiz olmayabilir. Bir de bunların haricinde karşı tarafa bağlı durumlar var. O da artık kısmet işi. Eğer sorun sizdeyse ne olduğunu öğrenmeye çalışabilirsiniz. Tabii yine bu konuyu kafaya takıp kendinize problem etmeyecek seviyede.

Konuşmada patlıyoruz zaten hocam. Tipim bence iyi hafif bir kilo problemi var onu da düzene sokmaya başladım. Dediğim gibi Sohbet muhabbet pratiği lazım bol bol kadınla konuşmam lazım... Ama bilin bakalım ne eksik ☹️

Konuşmada patlıyoruz zaten hocam. Tipim bence iyi hafif bir kilo problemi var onu da düzene sokmaya başladım. Dediğim gibi Sohbet muhabbet pratiği lazım bol bol kadınla konuşmam lazım... Ama bilin bakalım ne eksik ☹️

Kilo hiçbir problem oluşturmaz. Eğer özgüveniniz tam, temel bakımlarınız yerinde ve ağzınızda laf yapıyorsa hiçbir engel yok denebilir. Eğer kadınlarla konuşmakta zorlanıyorsanız size bir bilgi vereyim. Kadınlar erkeklere göre daha fazla çekingen oluyor. Yani o konuda bir kaygınız olmasın. Karşı tarafta sizden daha utangaç oluyor çoğunlukla. Bir de sürekli bunun düşüncesiyle dolaşırsanız olacak işte olmaz. Bunlar kısmet işi. Oluyorsa oluyor olmuyorsa da sağlık olsun.

Bence hiçbir şey yoksa kurslara gidin. Dans kursu olsun, müzik kursu olsun resim kursu olsun hem hobiniz olur, hem bir sürü insanla tanışırsınız. Eğer sorumluluk almaktan da kaçınmıyorsanız biraz kendinizi ön plana atarak orada önemli insan, danışılan insan olursunuz böylelikle istemediğiniz kadar sizinle konuşmaya çalışan konuşan vesaire olur. Tabii boş vaktiniz varsa bunun için. Bu arada ben de sosyal değilim, konuştuğum hiçbir arkadaşım yok erkek olarak. Kız olarak 2 kişiyle konuşuyorum arkadaşım kendileri, buluşalım diyorlar arada ama sosyalliği sevmediğim için bir bahane buluyorum sürekli üşeniyorum diye, Allah ikimize yardım etsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı