Çalışan RAM Slotu Çalışmıyor

Yer
Konya
Daha fazla  
Arkadaşlar, işlemcinin macununu yenilemek için elimin altında rahatsız etmemesi parçaları teker teker çıkardım. Ekran kartı ve RAM'i tekrar taktım son olarak 2 tane RAM slotum var ve 2sini kullanıyordum. Bütün parçaları takım çalıştırdığımda kasa elektrik alıp 3 saniye çalışıyor işlemci fanı falan dönüyor tekrar duruyor kendi kendine çalışıyor 3 saniye sonra tekrar duruyor. RAM'ları teker teker denediğim de slotun birinin çalışmadığını fark ettim neden yapmış olabilir bu? Öncesinde çalışan parça nasıl bozulabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciyi çıkarmadıysanız sorunun işlemci olduğunu sanmıyorum. Çıkardıysanız bile sorun olduğunu sanmıyorum.

Çift slot RAM ile tüm kombinasyonları deneyin. Daha sonra RAM'leri teker teker test edin.

Tek slot RAM ile açabilirseniz BIOS’u sıfırlayın.

Nasıl yapılacağını bilmiyorsanız veya bilgisayarı açamadıysanız bilgisayarı güçten söküp BIOS pilini çıkarın ve 10 dk bekleyin otomatik sıfırlanır.

Bu arada RAM'leri takarken aşırı kuvvet uyguladınız mı? Ters takmış olabilirsiniz.

Benim ilk aklıma gelenlerden biri işlemci oldu. Sonra işlemciyi açıp baktım aşağıda linkte var slotun sağ Üst taraflarında eksik pin görünüyor. oradaki eksiklik RAM'i etkiledi bence. Ve bu işlemcinin RAM'i etkileyebileceği YouTubede bir videoda gördüm. YouTube linki paylaşmak yasak değilse onuda paylaşayım.

4j55VA.jpg

Benim ilk aklıma gelenlerden biri işlemci oldu. Sonra işlemciyi açıp baktım aşağıda linkte var slotun sağ Üst taraflarında eksik pin görünüyor. oradaki eksiklik RAM'i etkiledi bence. Ve bu işlemcinin RAM'i etkileyebileceği YouTubede bir videoda gördüm. YouTube linki paylaşmak yasak değilse onuda paylaşayım.

Eki Görüntüle 386464
Aynı sorun bende de var. Bende artık işlemci pinlerinden şüphelenmeye başladım. Temizlik esnasında işlemciyi çıkartmıştım. Bezle soket kenarlarının tozlarını silerken bezin ipi sokete girmiş. ileri geri tozları silerken cart curt sesler geliyordu. Bende bu ses nerden geliyor derken işlemci soketine baktım ki bezin saçakları 6 pini darmaduman etmiş. Meğer o cart curt sesi pinlerin bir birine sürtme sesiymiş :d. pinleri düzeltip bilgisayarı çalıştırmayı başardım ama pinler yamuktu hala bariz belli oluyor fakat çalışıyor yani sistem. 4gb tek modül vardı yükseltme yapacaktım aynı ramden aldım ama ikinci slot artık çalışmıyordu. pinlerin yamulma durumu yaşanmadan önce çalışıyordu eminim fakat pin muhabbetinden sonra çalışmadı. Sen ne yaptın peki şu an son durum nedir?

Aynı sorun bende de var. Bende artık işlemci pinlerinden şüphelenmeye başladım. Temizlik esnasında işlemciyi çıkartmıştım. Bezle soket kenarlarının tozlarını silerken bezin ipi sokete girmiş. ileri geri tozları silerken cart curt sesler geliyordu. Bende bu ses nerden geliyor derken işlemci soketine baktım ki bezin saçakları 6 pini darmaduman etmiş. Meğer o cart curt sesi pinlerin bir birine sürtme sesiymiş :d. pinleri düzeltip bilgisayarı çalıştırmayı başardım ama pinler yamuktu hala bariz belli oluyor fakat çalışıyor yani sistem. 4gb tek modül vardı yükseltme yapacaktım aynı ramden aldım ama ikinci slot artık çalışmıyordu. pinlerin yamulma durumu yaşanmadan önce çalışıyordu eminim fakat pin muhabbetinden sonra çalışmadı. Sen ne yaptın peki şu an son durum nedir?
Kasa benim değildi kuzenimindi. Senin yaptığın hatayı o zamanlar bende yapmıştım. Önceki hali ile 2x4 GB RAM mevcuttu. Biri bozulunca her 2 RAM'i satıp tek 4 GB alıp taktım. Şimdi bu şekilde kullanıyorlar.
Benim tahminim anakartın işlemci soketi değişirse düzelir. Ama bunu hangi bilgisayarcılar yapabilir emin değilim. İşlem biraz profesyonellik istiyor gibi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kasa benim değildi kuzenimindi. Senin yaptığın hatayı o zamanlar bende yapmıştım. Önceki hali ile 2x4 GB RAM mevcuttu. Biri bozulunca her 2 RAM'i satıp tek 4 GB alıp taktım. Şimdi bu şekilde kullanıyorlar.
Benim tahminim anakartın işlemci soketi değişirse düzelir. Ama bunu hangi bilgisayarcılar yapabilir emin değilim. İşlem biraz profesyonellik istiyor gibi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ram slotu bozulmamış, statik elektrik kapmış bilgisayarın. İnternetten bakabilirsin çözümü için. Elinizi musluğa dokundurup bilgisayar parçalarına dokunmadan önce. Koyduğunuz yerde önemli. Ramleri de silgiyle silin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı