Çalışılan yerde 3 aydır maaş ödenmiyor

akseliga

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar çalıştığım yer 3 aydır maaşımı ödemedi ve is yerinden zorunlu olarak 23 kodla çıkışımız verildi. Böylelikle ihbar hakkımı alamadım ama işsizliğe başvurdum. Ondan da 20 gündür haber bekliyorum ama henüz gelmez. 3 aylık maaşım da içeri de kaldı ben bu 3 aylık maaşımı nasıl alabilirim eve mahkeme kağıdı gelmesin diye mahkemelik olmak istemiyorum, bu konuyu nasıl çözebiliriz?

Haklarınızı aramaktan korkmayın. Eve kağıt gelmesin diye vermiş olduğunuz emeğin üzerine yatacak patronlara göz yummayın. Çekinmeden işci mahkemesine başvurmak için bir avukatla görüşün. Çıkışınızı işletme yaptığı için kıdem tazminatınızı almadan peşini bırakmayın. Ayrıca kod 23 olarak size kağıt imzalatıldı mı? Eğer imzalatıldıysa içeriği işçinin zorunlu nedenler ile kendi isteğiyle işten ayrılması anlamına geliyor ve bu durumda işçinin haklarını alamayacağını kabul etmesi anlamına geliyor. Kağıt işçiye içeriği bildirilmeden veya zorla imzalatıldıysa kanunem suç işlenmiş sayılmakta. Mevcut durumunuzu iş hukuku üzerine çalışan bir avukatla görüşün ve emeğinize sahip çıkın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı