Çalışmama rağmen notlarım düşük

GodlessGame

Decapat
Selamlar Technopat Sosyal ailesi, şimdi uzatmadan konuya geçiyorum. Şimdi biliyorsunuz okullar açıldı ve biz 4 hafta adamakıllı ders işlemedik (bizim okulda inşaat sistem bağlanma sorunları oluştu vs). Dördüncü haftadan itibaren neredeyse her gün günlük tekrarı yaptım ve şimdi olay burada kopuyor.

2 hafta öncesinde sınavınız var dedi hocalar neyse ben 2 hafta 2-3 saat tekrar yapmaya başladım ve sınav zamanı geldi.
Edebiyat sınavına o kadar çalıştım ettim 57 aldım. 57 nedir ya, arkadaş ise birkaç kere kitaba bakmış 82 almış. Dün İngilizce sınavına girdik. Pardon o bize girdi.
Hoca çıkacak konuları söylemedi daha doğrusu okula gelmedi. Zaten kimse konularını anlamamıştı. O gün neyse ingilizceden 10-30 gibi bir şey bekliyordum yine 50 aldım. Arkadaşlarım ise 60-70 hatta 4 kişi sınıfın eni oldu (95-97-100-4.üncünün notu hatırlamıyorum).
Şimdi siz bana söyleyin. Ben nerede hata yapıyorum? Boşuna mı çalışıyorum, emek veriyorum? Hedefim taktir ama bu gidişle teşekkürü bile alamayacağız. Adamakıllı tavsiyelerinizi bekliyorum. Son olarak gusülüm var boş yapmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
9.sınıfın ilk sınavları böyle olur, ortaokuldan çıktınız burası lise havasında bir sınav hazırlarlar. Edebiyatı herkes yapacak diye bir kaide de yok. Ayrıca 57 aldın diye Dünya'nın sonu gelmiş değil. Çalışma stilini değiştir. Mesela geçen sene edebiyata çalışırken A4 kağıda özet çıkarıp hazırlanıyordum. Böylece notlar aklımda kalmış oluyordu. Hatta 11. sınıfta Dil ve Anlatım sınavına hazırlanırken ses kaydı oluşturmuştum. Okula giderken dinlemiştim. Arkadaşlar da bayağı dalga geçmişti :D . Arkadaşlarına danış nasıl sınava çalıştıklarına. Hatta matematik, fizik ve kimya için de formül kağıtları hazırlamanı tavsiye ediyorum tekrarlarını yaparken.

Aynı durumu bazen bende yaşıyorum. Aslında asıl çözüm çok çalışmak değildir verimli çalışmaktır.
Kendim çalışırken şöyle bir yöntem izliyorum sende yap başarıya kısa sürede ulaşırsın.

Okulda yeni geçtiğiniz konu olunca veya anlamadığın bir şey olunca anlayana kadar uğraş, Tonguç Akademi, Şenol Hoca gibi kanalları izleyerek anlamadığın yerleri kavra, öğren.

Sınavlar yaklaştığı zaman konu anlatımı kitaplarımdan not çıkarıyorum uzun bilgileri kısa bir şekilde A4 kağıdına geçiriyorum ve okulda tek seferde okuyup anlıyorum. ( Defter tutmuyorum, boşa uğraş.)

Çalıştığın şeyleri unutuyor olabilirsin. Sınava girmeden önce stres yapıyorsan, yapma. Stres yaparsan bildiklerini unutursun. Tekrar yaparken veya derslerine çalışırken, sadece odaklan. Dersten başka hiçbir şey düşünme, dikkatin dağılır. Şimdilik aklıma başka bir şey gelmiyor.

9.sınıfın ilk sınavları böyle olur, ortaokuldan çıktınız burası lise havasında bir sınav hazırlarlar. Edebiyatı herkes yapacak diye bir kaide de yok. Ayrıca 57 aldın diye Dünya'nın sonu gelmiş değil. Çalışma stilini değiştir. Mesela geçen sene edebiyata çalışırken A4 kağıda özet çıkarıp hazırlanıyordum. Böylece notlar aklımda kalmış oluyordu. Hatta 11. sınıfta Dil ve Anlatım sınavına hazırlanırken ses kaydı oluşturmuştum. Okula giderken dinlemiştim. Arkadaşlar da bayağı dalga geçmişti :D . Arkadaşlarına danış nasıl sınava çalıştıklarına. Hatta matematik, fizik ve kimya için de formül kağıtları hazırlamanı tavsiye ediyorum tekrarlarını yaparken.
9.sınıf değilim. 11.Sınıfım 2 yıldır böyle ilk dönem sınavlardan istediğim notu alamıyorum ama 2.ci dönem fazlasını alıyorum.
Sınava girmeden önce seni rahatlatacak müzikler dinleyebilirsin fazla sözlü olmayanlarından. Ayrıca sen bakma, lisede not tut muhakkak. Edebiyat kitabı olarak sana TEK Edebiyat kitabını öneriyorum. Edebiyata 3 sene o kitaptan çalışmıştım.
Telefonum jak girişi bozuk bu arada öneri için sağol. Aralıkta o ktabıda alacağım.
Çalıştığın şeyleri unutuyor olabilirsin. Sınava girmeden önce stres yapıyorsan, yapma. Stres yaparsan bildiklerini unutursun. Tekrar yaparken veya derslerine çalışırken, sadece odaklan. Dersten başka hiçbir şey düşünme, dikkatin dağılır. Şimdilik aklıma başka bir şey gelmiyor.
Yok stres yapmıyorum. Sadece o kadar saat çalışıyorum ve bilmediğim yer illaki oluyor ve oradan soru geliyor. Çok tuhaf geliyor dimi Sadece ilk dönem oluyor. İkinci dönem ise istediğimden bile fazla alıyorum bu 2 senedir böyle

Son düzenleme:
Aynı durumu bazen bende yaşıyorum. Aslında asıl çözüm çok çalışmak değildir verimli çalışmaktır.
Kendim çalışırken şöyle bir yöntem izliyorum sende yap başarıya kısa sürede ulaşırsın.

Okulda yeni geçtiğiniz konu olunca veya anlamadığın bir şey olunca anlayana kadar uğraş, Tonguç Akademi, Şenol Hoca gibi kanalları izleyerek anlamadığın yerleri kavra, öğren.

Sınavlar yaklaştığı zaman konu anlatımı kitaplarımdan not çıkarıyorum uzun bilgileri kısa bir şekilde A4 kağıdına geçiriyorum ve okulda tek seferde okuyup anlıyorum. ( Defter tutmuyorum, boşa uğraş.)
Ben dersi derste dinleyip nerdeyse tüm dersleri anlıyorum. Anlamadığım yerler tonguç akademi veya şenol hocada yok örnek ingilizce seçmeli işletme gibi
Bazen olmayınca olmuyor be kardeşim.
Haklısın. Ne kadar bu durumdan rahatsız olsam'da değiştiremiyorum.

Bir şeyleri biliyor olmak kişinin hoşuna giden bir durum olduğu için, insan zaten hakim olduğu veya çok eksiği olmayan konular üzerine fazlaca yoğunlaşıyor. Eğer kimi konuları hoşuna gitmediği veya zorlandığın için atlıyor ve sınavlarda o konulardan sınırlı sayıda soru geleceğini varsayıp, 80-90 arası notlar hedefliyor isen sorun orada olabilir.

Böylesi bir eksiğin varsa eğer çözümü çok basit. Anlatmaya gerek bile yok sanırım. :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı