Çalışmaya şimdi başlanırsa LGS'den 400 puan alınabilir mi?

Yani geç kalmışsın ben 4 yıl çalışıp fen lisesi hedefledim ve kazandım şu ana kadar hiç calismadiysanız 400 zor ama elinizden geleni yapın yine de.

Oncelikle hepinize merhaba, 8. sınıf ogrencisiyim. Şu ana kadar hiç calısmadım neredeyse LGS'ye ama pişman oldum hep oyun oynadıgıma. Artık sene sonu oynarım diyorum. Sizce bu saatten sonra her gün duzenli calıssam 380-400 arası alabilir miyim? Matematigim cok zayıf ama diger derslerim iyi.
Ben geçen sene günde 1-2 saat çalışarak 390 yaptım sen şimdi iyi çalışırsan rahat rahat yaparsın 400. Tabii şu anki puan durumun da önemli.

Öncelikle oyun oynama isteğinize hakim olmayı öğrenmelisiniz. Lisede son 1-2 ay kala çalışmanız sizi kurtarmayacaktır. Sorunuza gelecek olursam 2 ay sıkı çalışarak dediğiniz puan ya da ona yakın rahatlıkla alırsınız. LGS zor bir sınav değil sadece mantıklı düşünme ve yorumlama gerektiriyor. Bunu da soru çözerek sağlayabilirsiniz. LGS sınavının bir iyi yanı da hangi dersten ne kadar yapmışsın bu gideceğin liseyi pek etkilemez. Genel puanına bakarlar genelde. Bu yüzden matematikten sadece 4-5 net yaparsan ve diğer derslerden de iyi netler yaparsan dediğin puanı alırsın. Benim gideceğim lise ders notuyla aldığından LGS'yi pek umursamadan sadece son 15 gün kala biraz bakıp girdim 300'e yakın puan almıştım. Siz şuan çalışmaya başlarsanız ve iyi çalışırsanız gözünüz kapalı alırsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı