Çalışmayan HardDiske ne yapmalı?

Saykopat

Kilopat
Katılım
18 Ekim 2014
Mesajlar
1.830
Makaleler
12
Yer
Antalya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Muhasebe
Merhaba arkadaşlar size konuyla ilgili olayı anlatayım. Toshiba Qosmio pcm vardı ve bu pcyi yere atıp parçaladım ve parçaladıktan sonra Harddiski ve ramları soktüm. Hard diski söktükten sonra hdd kutusu aldım ve denedim çalışıyordu. Daha sonra yaz okuluna gittim giderken yanımda hddyi de götürdüm ve netbooka taktım ama açılmadı ben de gücün yetmediğini düşünerek 2. Güç kablosunu da taktım bu sefer de netbook hardiski arızalandı ve hardiski görmedi netbooku sattım ve hddyi de saklıyorum. Sorum şu bu hdd yi nasıl çalıştırabilirim? Hdd açma videoları izledim ve evde içini açmayı düşünüyorum hdd den hiç ses gelmiyor şu an.
 
Evde açarsan verilerin hepsi bozulabilir. Çok önemli veriler var ise veri kurtarma merkezine götür. Ya da kurtarma programı ile denemeye çalış. Recuva ile şansını bir dene.
 
Maalesef programsal olarak her şeyi denedim ama hard diskten ses çıkmıyor yani elektrik falan gitmiyor olabilir. İçinde steam oyunlarım ve eski resimler falan var ama profesyonel birilerine verecek para yok maalesef. Youtubede bir kaç video izledim adam çıplak ellerle açıyor ve sorun olmuyor. Bende denemek istedim.
 
Bence kesin olarak öğrenmeden bir işlem yapma. Zarar görür ise kurtulma ihtimali yok olabilir ve zarar görebilir. Oyunları dert etme profesyonel yerlerden de fiyat araştırması yap bir bakalım ne olacak.
 
Ben HDD'i açtım, kapattım geçmişte.
Hala aynı HDD'i kullanıyorum, evet riskli ama kesin sorun yaşarsınız diye de birşey yok, verilerim de uçmadı, başka birşey de olmadı, öcü durumu yok yani.
Öte yandan açınca yapabileceğin birşey olacağını da pek sanmıyorum, resimler vs. önemli ise PCBsini değiştirebilirsin, sorun büyük bir ihtimal oradadır.
 
Evet denedim direk pc ye bağladım sordum bir kaç yere ölmüş bu ancak işin uzmanları yapar ona da çok para isterler dedi. Yapacak bir şey yok konuyu kapatıyım.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı