Çalışmayan kişiye 30 bin TL limit verilmesi

Aynı durumdayken bana kredi kartı bile çıkartmıyorlar :D Siz yine bir şekilde elde etmişsiniz olumlu yönünden bakmak gerek. Nasıl olsa zaten alacaklar o parayı ödemeseniz dahi, rahatlıkla verirler. Bir zararı yok, aksine bence faydası var çünkü limit ile örneğin 15.000 TL'ye aldığınız bir ürünün diğer ay 20.000 TL hatta belki de 30.000 TL olmayacağının bir garantisi yok.
 
Ne güzel işte. Benim de yıllar öncesinden kalan 40 günlük staj sigortam vardı. Bir kaç ay önce İş Bankasına gittim kredi kartı için önce çıkmaz dedi kadın ama sonradan 19.000TL'lik kart çıktı. Geçen gün de limitim 23.000TL oldu :D

Öğrenciye mühendis maaşı kadar kart, iyiymiş. Bizim zamanımızda 1.000 - 2.000TL'lik kart verirlerdi en fazla üniversite öğrencisine.

Dikkatli kullanmanı tavsiye ederim, yüksek limitli kart yarış arabası gibidir. Hızını alamazsan kontrolden çıkarsın.
Sizin döneminiz eski sanırsam çünkü şuan da 1000-2000TL'lik kart hiç bir işe yaramaz maalesef. Yukarıyı okuyun bana da saçma bir şekilde verdiler. Başka bankaya gittiğimde (halkbank), özel banka için nefes alsın yeter veriyorlar dedi.
 
Bir cacık alamıyorlar. Benim Garanti'ye borcum hukuk bürosuna gitti ancak kağıt gönderip taciz ettiler. Tam 5 sene sonra hukuk bürosuna telefon ettim yalnızca ana parayı ve 80 TL civarı dosya masrafını ödemem yetti.

İlk gün ödesem $1500'a denk gelen borcu $400'a kapattık hamdolsun. 😂
Tek bankalik iş değil bunlar, hepsinin birbirinden haberi var. Seni kara listeye bir alırlarsa ömür boyu ne kredi verirler ne kredi kartı. Vadesiz hesaptan klavye mouse alirsin anca.
 
Tek bankalik iş değil bunlar, hepsinin birbirinden haberi var. Seni kara listeye bir alırlarsa ömür boyu ne kredi verirler ne kredi kartı. Vadesiz hesaptan klavye mouse alirsin anca.

Borcunu kapattığında kredi notun her banka için düzlüğe çıkıyor. Onu kapatana kadar da vadesiz hesaptan alışveriş yapıyoruz canım.
 
Neden çoğu kişinin limitini arttırdıklarını kısaca anlatayım.

Bankalar kredi kartı limitlerini herkesin çok fazla arttırdı. Bunun sebebi, kredi vermenin hem zorlaşması hemde kredi verilmemesi için baskı kurulması.
Bankalar bir şekilde gelir elde edecek ve bunu kredi kartıyla yapması çok kolay bir şey. zaman içerisinde limitler düzenli artar, bu periot yaklaşık 3 aydır. 3 ayda sistem hesaplar ve yasal zemine uygun olarak size gelir tanımlar. 30bin liralık bir kartı 3 ay harcayıp tamamını öderseniz, sizin limitinizi 90-100bin civarında arttırmak isteyecektir. Çünkü sisteme sizin gelirinizi otomatik olarak 30 ile 50bin lira olarak girer. Bu sayede ödeme gücünüz 30bin lira olan sistemde 3 katını verirler.

Bundan nasıl gelir elde ettikleri şu şekildedir. Eğer dikkatli harcamalar yapmazsanız. 100bin liralik kartınızın asgarisi 40bin liradir. sisteme girilen gelirden fazladır. bir şekilde bunu ödeseniz bile 60bin liralık borç kalır. bunun alışveriş faizi ve vergileri. 1.500 lira civarındadır. devlet yanlış hatırlamıyorsam 500 lira vergi almakta. kart borcunuz 60bin olması gerekirken 62bin olur, bu kısır döngü borcunuzu ödeyene kadar devam eder.

Yani bilinçli olarak sizi alışverişe itiyorlar (herşeyin fiyatının artması) ve borçlandırıyorlar. Böylelikle süresiz borcunuz olmakta ve devlette bu sayede vergi almaktadır.

1694863509940.png
 
Benim eşim ısrarla çalışmak istedi 1 ay bir yere girdi çalıştı sonra geri çıktı QNB Finansbank hesabı açtırmışlar maaş oraya yatacak diye daha eşimin üstüne bir tane kürdan çöpü bile yok 5 bin lira limitli kredi kartı verdiler hemen. Siz ödemelerinizi yaptığınız sürece bu limit artar falan demişler.
 

Geri
Yukarı