Çalışmayan notebook içinden Windows lisansı nasıl alınır?

furkanaga01

Megapat
Daha fazla  
Merhaba. 2 yil önce Samsung np350 notebook aldim. Şu an anakart sorunlu ve çalışmıyor. Ekran karti chipsetine tornavida ile kurcaladim. Kaldirmaya calistim. Çünkü zaten gözden çıkarmıştım. Yeri arizalananmis ve calismiyor. Yeni PC'de Windows'u kullanmam mümkün mu? Ve nasil lisans koduna ulaşabilirim? PC suan hic açılmıyor. Samsung Teknik servisi aradim bizde kayıtlı değil diyor. Microsoft'u aradım onlarda kayiti vardir bizde yok diyor. Cikamadim işin içinden. Sonuçta bunun parasini ödedim notebook üzerinde yüklü gelmiş olsada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows lisansı notebook arkasında yazmıyorsa eğer AIDA 64 ile alabilirsin. Fakat sistemin açılmadığını söylmeşsin. Samsung'u arayıp elindeki faturayı söylemelisin. Ama sen muhtemelen faturayı da attın. Sana tavsiyem benzer özellikteki bir sistemde işletim sistemini çalıştırmaya çalış. AIDA 64 ile lisansı al. Onun aricinde BIOS'a gömülü ise tamir ettirmen gerekir ki astarı, yüzünü geçer.

Evet. Bütün çabama rağmen ne Samsung ne de Mıcrosoft kodu vermedi. İkısı de bızde kayıtlı değil dedi. En son notebookdakı HDD'i söküp baska PC'ye bağladım. Actığımda karsıma tamamen benım PC cıktı. Her şeyine kadar aynısı ınternete gırınce face hesabım bile acıktı. Oradan Recep Baltaş'ın verdiği programdan kodu buldum ve yenı aldığım PC'ye gırdım. Sorunsuz etkınleşti ve kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı