Calisthenics nedir?

IX. Corleone

Hectopat
Yer
Corleone
Calisthenics nedir? Hiçbir bilgim yok, internetten birazcık araştırdım ve evde yapma kararı aldım. Evde yapabilir miyim? TikTok'da bir sürü yabancı içerik üreticisi evde calisthenics yaparak harika vücut yaptıklarını iddia ediyorlar. Evde nereye kadar adqr götürürürüm? Barfiksim vs var. Bir de kilom fazla değil ama yağ oranım bir tık yüksek çok değil, calisthenics yaparak bunu azaltabilir miyim? (düzgün beslenme ile) spor salonuna gidemiyorum bu yüzden evden spor yapmak istiyorum ve calisthenics'in uygun olabileceğini düşünüyorum.

Bu spor vücut ağırlığı ile yapılan bir akrobasi sporu diyebilirim.

Sınav, mekik, squad gibi en temel hareketlerde ustalaşarak artık varyasyonlara geçiyorsun, ardından akrobatik hareketler yaparak gelişmeye çalışıyorsun. Akrobatik hareketlerde bir çok kas grubu aynı anda çalışıyor. Çok iyi vücut da yapılır.

Başlangıç için kanal önerim: OzanWorkout, Sercan Ulusoy, Barış Erdoğan.

Bu adamlar calistenicsh yaparak(sanırsam barış hariç) çok iyi vücutlara sahipler. Üçünün YouTube kanalında biraz gezmeni öneririm. Kafanda bir şeyler oturmaya başlar.

Hocam evde çok rahat yaparsınız. Calisthenics kendi ağırlığınızı kullanarak yaptığınız bir vucüt geliştirme tarzıdır barfiks dips calisthenics in ana parçalarıdır internettte çok video var sandalye falan kullanarak dips yapabilirsiniz ama barfik çubuğuna falan ihtiyacınız var

Vucut agirligi ile yapilan antrenman kisaca barfiks sinav dips vs. bir yerden sonra kisitlar agirlik arttirmak zor cunku bu harekerlerde bir dumbell seti alip onlada calisip birlestirsen bence en iyisi olur.

Calisthenics'te bir skill tarafı var, tamamen denge ve güç gerektiren, estetik görünen. Bir de sokak calisthenics'i var(şınav, dips, barfiks, squat).eve barfiks demiri alıp, şınav, dips, squat yaparak estetik vücuda sahip olabilirsin(ben yaptım).kilo vermek içinde günde 300 kalori daha az alarak kas kaybetmeden yağ atabilirsin.

Hocalarım bide calisthenics yapınca vücudumuz daha estetik şekilde şekil alıyormuş fitness’da yapılan vücut gibi değil yani anlatabildim mi, doğru mudur?

Başlangıç için bu programı düşündüm tavsiye eder misiniz? @closed.selim
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Profesyonel seviyede calisthenicsin streetlifting tarafındayım diyebilirim yani dips, barfiks gibi haraketleri ekstra ağırlıkla yapıyorum. Estetik olmak senin genetiğinle, kasların bağlanma şekliyle alakalı. Genetik olarak büyük trapez, dar omuz ve kalın belin varsa hiçbir şekilde estetik olamazsın bunu farklı antrenmanlar yaparak değiştiremezsin. Mesela ege fitness calisthenics sporcusu değil ama oldukça estetik vücudu var. Sonuç olarak estetik için konuşursak olay tamamen genetikte bitiyor.

Estetik konusu tamamen genetik. İnşaatta çalışan bir hamalın da çok iyi vücudu gözükebilir. Oysa ikisini de yapmaz. Ya da fitnessci olup leş gibi hatlara sahip olan da olabilir. Bu yüzden bu durum senin genetigine bağlı. Spor yapmadan bilemezsin.

Ayrıca bence program başlangıç için ağır bence. İlk başlayan birisi elmas sınavı dizler yerde bile zor yapar. Geniş sınav yapamaz çok zorlanır.

Başlangıç için önerim:

Şınav, mekik için kendine bir sayı belirle ve o sayıya ulaşana kadar set ve tekrar sayılarını kendine göre uyarla.

Ben günde 100 barfiks hedefi koyuyordum, gidip önce 10x7 ve 10*3 şeklinde 100 tekrara tamamlıyordum. Bu şekilde sağlam bir sırtım oldu. Sen 20x5 yap mesela ama o sayıya ulaş. Senin vücudunu senden iyi tanıyan yok. Bu yüzden tekrar ve set sayılarını kendinin potansiyeline göre ayarla. Bunları yaparken varyasyonlara(elmas sınav, geniş sınav gibi.) hiç girme sadece en temel hareketlerde ustalaş en başta.

Squad, barfiks(Eğer çekemiyorsan Ozan workoutun videoları var onları izle.), sınav.

Bu saydığım 3'ünde en azından 50-15-80 sayılarına ulaşana kadar çalış.

@closed.selim hocam her gün yapsam sorun olur mu yoksa fitness gibi 4 gün falan mı yapayım? Fitness kadar ağır girmiyoruz ya sanki her gün yapsam sorun olmaz gibi geldi.
BU sporda da dinlenme günü gerekiyor.

Antrenman programınızı hazırlarken itiş ve çekiş şeklinde ayarlamanız gerekiyor.

Örneğin:
Pazartesi: itiş(şınav, Dips)
Salı: Çekiş(barfiks)
Çarşamba: Bacak
Perşembe: itiş
Cuma: çekiş
Cumartesi ve Pazar: dinlenme

Şeklinde olursa en uygunu bu veya buna yakın durumlar. Kaslarınızı çalıştırdığınız ve yorulduğunuz her durumda dinlenme ve toparlanma gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…