Calisthenics nedir?

Bu spor vücut ağırlığı ile yapılan bir akrobasi sporu diyebilirim.

Sınav, mekik, squad gibi en temel hareketlerde ustalaşarak artık varyasyonlara geçiyorsun, ardından akrobatik hareketler yaparak gelişmeye çalışıyorsun. Akrobatik hareketlerde bir çok kas grubu aynı anda çalışıyor. Çok iyi vücut da yapılır.

Başlangıç için kanal önerim: OzanWorkout, Sercan Ulusoy, Barış Erdoğan.

Bu adamlar calistenicsh yaparak(sanırsam barış hariç) çok iyi vücutlara sahipler. Üçünün YouTube kanalında biraz gezmeni öneririm. Kafanda bir şeyler oturmaya başlar.
Hocam çok yerinde anlatmışsınız.

Calisthenics nedir? Hiçbir bilgim yok, internetten birazcık araştırdım ve evde yapma kararı aldım. Evde yapabilir miyim? TikTok'da bir sürü yabancı içerik üreticisi evde calisthenics yaparak harika vücut yaptıklarını iddia ediyorlar. Evde nereye kadar adqr götürürürüm? Barfiksim vs var. Bir de kilom fazla değil ama yağ oranım bir tık yüksek çok değil, calisthenics yaparak bunu azaltabilir miyim? (düzgün beslenme ile) spor salonuna gidemiyorum bu yüzden evden spor yapmak istiyorum ve calisthenics'in uygun olabileceğini düşünüyorum.

Vücut kilonuzla yaptığınız bir fitness sporudur. Temel vücut hareketleri ve istikrarlı bir çalışma programıyla birkaç ayda forma girebilirsiniz.

BU sporda da dinlenme günü gerekiyor.

Antrenman programınızı hazırlarken itiş ve çekiş şeklinde ayarlamanız gerekiyor.

Örneğin:
Pazartesi: itiş(şınav, Dips)
Salı: Çekiş(barfiks)
Çarşamba: Bacak
Perşembe: itiş
Cuma: çekiş
Cumartesi ve Pazar: dinlenme

Şeklinde olursa en uygunu bu veya buna yakın durumlar. Kaslarınızı çalıştırdığınız ve yorulduğunuz her durumda dinlenme ve toparlanma gerekiyor.
Hocam yapay zekaya yaşımı boyumu ve kilomu vererekten program hazırlattım da valla itiş mi çekiş mi bilmiyorum ama 2 gündür yapıyorum programı her yerim ağrıdı yani işe yarıyor sanırım :D

Şöyle:

Dosya Ekleri

• IMG_2014.png
    IMG_2014.png
    145 KB · Görüntüleme: 22
  • IMG_2015.png
    IMG_2015.png
    138,9 KB · Görüntüleme: 22
Hocam yapay zekaya yaşımı boyumu ve kilomu vererekten program hazırlattım da valla itiş mi çekiş mi bilmiyorum ama 2 gündür yapıyorum programı her yerim ağrıdı yani işe yarıyor sanırım :D

Şöyle:
Hocam burada da dediğim olay gibi ayarlanmış. Pazartesi günü push up yani şınav yani itiş antrenmanı. Salı günü ise sırt(barfiks), Biceps, karın yani hepsi bir şeyleri kendine doğru çektiren çekiş antrenmanı.

Omuz ise bir şeyleri kendi vücudundan uzaklaştırmaya çalıştırdığın için itiş sayılıyor.

Hafta sonu mobilite falan yazmış. Bu sırada itiş veya çekiş olmayacağı için bölgeler için dinlenme günü sayılır.

Program güzel, düzene bindikçe gelişimi gözle görülür şekilde fark edersiniz emin olun.

@closed.selim hocam L Sit, Wall handstand hold ve pike push up yapamıyorum bunları yapmak için hangi hareketlerde gelişmem gerek?

@Rainwax hocam yukarıda yazdığım hareketleri yapamıyorum. Bunları yapmak için ustalaşmam gereken temel hareketler var mı? (şınav, mekik vs) bir de programımın yanına her gün şınav vs. ekleyeyim mi ekstra?

Son düzenleme:
@Rainwax hocam yukarıda yazdığım hareketleri yapamıyorum. Bunları yapmak için ustalaşmam gereken temel hareketler var mı? (şınav, mekik vs) bir de programımın yanına her gün şınav vs. ekleyeyim mi ekstra?
Haraketleri yapabilmek için temel seviyede güç oluşturman gerekiyor. Fitify isimli uygulamayı kullanmanı tavsiye ederim orada seviyene göre antrenman programlarını kullanabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı