Çalıştırılınca duman çıkaran GPU nasıl devre dışı bırakılır?

Delpier

Femtopat
Daha fazla  
Geçenlerde ekran kartı kaynaklı bilgisayarda donma/kitlenme problemi yaşamaya başladım. Akabinde pc açılış sırasında hafif bi koku geldiğini farkettim, kasayı açtım ve açıkken çalıştırdım. Burada gördüm ki kasa çalışmaya başladığı ilk anda ekran kartından duman çıkıyor. Pc kendisini koruma moduna alarak yeniden başlatıp ekran kartını devredışı bırakarak işlem görmeye devam ediyordu. Bende sürücüyü silerek çalışmasını engellemeye çalıştım. Sonradan tekrar bilgisayarı kullanmak istediğimde açılışta yine aynı şekilde duman çıktı ancak bu sefer pc ekran kartını devredışı bırakmıyor çalıştırmaya zorluyor bu yüzden de açamıyorum, açtığımda ise direk kilitleniyor işlem yapamıyorum.

Sorum şunlar ;

Zorlamaya devam etmek bilgisayar diğer bileşenlerine kalıcı hasar verir mi? ( Icindeki resimlerimiz vs.)

Ekran kartından tamamen vazgeçmem gerekiyor mu? Ölü olduğu kesin mi? Farklı bi arıza olabilir mi?

Tamamen vazgeçmem gerekse nasıl devre dışı bırakabilirim?

Şimdiden teşekkürler.

Zorlamaya devam etmek bilgisayar diğer bileşenlerine kalıcı hasar verir mi?
Anakarta yüklenip bazı devreleri bozabilir bunlarda işlemcin, disklerin vb. parçalara zarar verebilir.
Ekran kartından tamamen vazgeçmem gerekiyor mu? Ölü olduğu kesin mi? Farklı bi arıza olabilir mi?

Tamamen vazgeçmem gerekse nasıl devre dışı bırakabilirim?
Başka bir ekran kartı ile dene o slotu. Aynı sorunu yapıyor ise slotta kısa devre vardır ondan kaynaklıdır. Aynı sorunu yapmıyorsa ekran kartın arızalıdır. Bu şekilde kullanmak daha demin dediğim gibi diğer bileşenlerine zarar verebilir. Devre dışı bırakmayla vs. yapılıcak bir şey değil. Ekran kartını sök ve güvendiğin bildiğin bir teknik servise gönder arıza tespiti yaptır. Çıkan ücret o ekran kartına değicek bir şeyse zaten yaptırır kullanırsın değilse arıza tespit ücretini verirsin (genelde 50tl civarında bir şey oluyor) o şekilde hareket edersin.
Ekran kartını sök o şekilde kullanma.

Sökerek bu sorunu çözebilirsiniz.
Ekran kartını sökebilirsin.
Ekran kartını sök kardeşim

Laptop ekran kartı masaüstü gibi sök tak yapabiliyor muyum?

Laptop ekran kartı masaüstü gibi sök tak yapabiliyor muyum?
İlk mesajında kasayı açtım ibaresini kullanınca masaüstü olarak algıladık. Notebook ise bu olmaz. Arkadaşın dediği gibi cihazı servise gönderebilirsin. Kendin müdahale edip garanti dışı kalmasına sebep olma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…