Sonunda Call of Duty: Black Ops 3'ün DRM'sini çözdüm ve aştım. Oyun, performans etkisini azaltmak için kendi kendine ayarlanabilen 400'den fazla bütünlük kontrolüne sahip. Oldukça etkileyici bir DRM parçası, itiraf etmeliyim.
☄️ Reverse engineering and analysis of Call of Duty: Black Ops 3 - GitHub - momo5502/boiii: ☄️ Reverse engineering and analysis of Call of Duty: Black Ops 3
DRM, Digital Rights Management kelimesinin kısaltmasıdır. Firmalar, haklarını ellerinde barındırdıkları ürünlerini dijital ortamlarda korsandan korumak için bu içerikleri DRM ile koruma altına alırlar. Mesela oyunlarda DENUVO isimli bir DRM koruması mevcuttur. Bu koruma sistemi sürekli oyunun nasıl çalıştığını kontrol eder ve kodda bir değişiklik varsa oyunun çalışmasını engeller.
DRM'i devre dışı bırakmak için Reverse Engineering dediğimiz tersine mühendislik ile oyunun dosyalarını inceler ve kontrolleri adım adım devre dışı bırakırsınız.
Yukarıda yeterince açık yazdığımı tahmin ediyordum. Asıl amaç tabii ki oyunun kopya korumasını kaldırmak. Bu da oyunun korsan kopyalarının oluşmasını sağlıyor.
Oyunu kıranlar hiçbir zaman FPS artırmayı amaçlamaz. Bu kişiler oyun geliştirici değil. FPS artışı bazen kopya korumanın sisteme bindirdiği yükün kalkması sonucu oluşan bir durumdur.
@Recep Baltaş zamanında Fallout 4'ü korsan oynarken orijinal oyuna göre daha fazla FPS alıyordum. Bazen DRM kaldırılınca performans artışı oluyor. Ama DRM yapısı gerçekten ilginçmiş, Activison'dan beklenmeyecek derecede uğraşılmış ve düzgün çalışıyor.