Black Ops'tan sonra seriden koptuğum için bir şey diyemeyeceğim fakat oynadıklarımın senaryolarını, karakterlerini, genel konsepti, oyun müziklerini ve oynanış tarzını genel olarak severim.
CoD 2 çıktığında çoğu kişi MoH:AA ile kıyasladı. MoH:AA bence birkaç gömlek yukarıda olmasına rağmen CoD 2 de çok başarılıydı.
Modern Warfare serisi oyuna daha önce görmediğimiz bir atmosfer kattı. Yeni grafikleri, yeni soundtrackleri ve başarılı senaryosuyla MW'yi takdir ettim.
WaW ile tekrar II. Dünya Savaşı'na döndüler ve bazıları tarafından eleştirildi. Oyun benim açımdan savaşın karanlık atmosferini çok iyi yansıtmasıyla, yüksek kan-vahşet sahneleriyle, güçlü karakterleriyle, introlarında gerçek savaş dönemine ait çekimler göstermesiyle ve efsane ötesi soundtrackleriyle büyüledi. WaW hâlâ tartışmasız en sevdiğim CoD oyunu.
MW2 harika bir oyundu. MW serinin en iyi oyunu (MW3 ve diğerlerini oynamadım) olduğunu düşünüyorum. Soundtrackler için zaten Hans Zimmer ile anlaşmaları çoğumuzun gönüllerini fethetmeyi başardı. Hans Zimmer adını duyunca zaten çok iyi soundtrackler geleceğini biliyordum ve gerçekten de çok iyi oyun müziklerine sahiptir. MW2 senaryosu da ve güçlü karakterleriyle başarılı bulduğum bir yapımdır.
Black Ops oyununu çok beğendim. Soundtrackler iyi. Senaryosu Soğuk Savaş yıllarını iyi yansıtıyor. Bence oyunda siyaset vurgusu ön planda. Senaryoya da sıkı bir şekilde işlenmiş. Bu iyi çünkü Soğuk Savaş dönemi gerçek hayatta da çok fazla çatışma/savaş yaşanan bir dönemden ziyade siyaset yapma, dolap çevirme, operasyon düzenleme, insan kaçırma, ajanlık faaliyetlerinde bulunma, psikolojik harp gibi konular ağır basardı. Yani Soğuk Savaş üzerinden çok saçma bir senaryo da yazabilirlerdi ancak ciddiyeti korumuşlar. Bu açıdan takdir ettim.
Dediğim gibi; serinin yeni oyunlarını bilmediğim için bir yorumda bulunamayacağım ancak bazı incelemeleri ve yorumları okuduğum kadarıyla bazı insanlar eski oyunlara göre daha kötü ve hatta çok kötü olduklarını belirtiyorlar. Bazı oyunlarda hatta uzaya mı ne çıkıyorlarmış. Yani saçmalamışlarsa üzücü ama yine de emin değilim.