Cam skates mousepadi hızlı mı aşındırır?

ViperEyes77

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, güncel olarak QCK mouse pad kullanıyorum. Speed mousepade geçmek istiyorum Spirit of Aim gibi. Bunun yanında X-raypad'in cam skateslerini almayı düşünüyordum daha kaygan olsun diye ama bu cam skatesler mousepadi daha hızlı aşındırıyor diye bir yazı okudum, bunun yerine X-raypad jade PTFE skates mi almak daha mantıklı olur?

Hem Spirit of Aim: Speed gibi hızlı bir mousepad alıp hem de cam skates alırsan fareyi çok zor kontrol edersin. QCK kısmen kontrol bir mouse pad, kontrol bir mousepadden bir anda en hızlısına geçiş yaparsan kontrolü kaybedebilirsin, bir düşün derim. Ve evet cam skatesler, PTFE skateslere göre daha hızlı aşınma yapabilir fakat bu skatese göre de değişkenlik gösterir.

Ben Spirit of Aim: Hybrid mousepadini ve X-raypad Jade AIR skatesini kullanıyorum, %65 speed %35 kontrol diyebilirim. İlla speed istiyorsan bence bu kombinasyon veya benzeri ile başlaman tavsiyem olacaktır, veya mousepadini speed seçip skatesini biraz daha yavaş olan Obsidian veya Obsidian AIR olarak tercih edebilirsin

Hem spirit of aim: Speed gibi hızlı bir mouse pad alıp hem de cam skates alırsan fareyi çok zor kontrol edersin. QCK kısmen kontrol bir mouse pad, kontrol bir mousepadden bir anda en hızlısına geçiş yaparsan kontrolü kaybedebilirsin, bir düşün derim. Ve evet cam skatesler, PTFE skateslere göre daha hızlı aşınma yapabilir fakat bu skatese göre de değişkenlik gösterir.

Ben spirit of aim: Hybrid mousepadini ve X-raypad jade Air skatesini kullanıyorum, %65 Speed %35 kontrol diyebilirim. İlla Speed istiyorsan bence bu kombinasyon veya benzeri ile başlaman tavsiyem olacaktır, veya mousepadini Speed seçip skatesini biraz daha yavaş olan Obsidian veya Obsidian Air olarak tercih edebilirsin.

Hocam fikriniz için teşekkürler, farem 60 gram olmasına rağmen flick atarken sanki güç uyguluyormuş gibi hissediyoruım, Speed'e geçeceğim o kesin zaten mouse pad ve skatesler eskidikçe yavaştan kontrole doğru kayıyor hissiyat cam skates hem içinden 8 adet çıkıyor mouse değiştirirsem skatesler çöp olacak jade in içinden 40 tane çıkıyor jade alacağım galiba. Bi ara hyperx mousepad aldım hibrit diye geçiyo galiba zımpara gibi yüzeyi vardı bileğimi soymuştu iade ettim o yüzden pürüzsüz bi yüzey istiyorum.

Hocam teknik olarak kenarları olmadığından (yuvarlatıldığından takılacak bir durum yok yani) ve sürtünme durumu da PFTE'lere nazaran daha az olduğundan cam skatezlerin kolay kolay mousepad aşındıracağını hiç düşünmüyorum. Hele ki mouepad'in PFTE'yi aşındıran bir yüzey olduğunu düşünürsek kendisinin kolay kolay aşınmayacağını düşünmüyorum.

İnsanın kendi bileği, derisi mousepad'i en fazla aşındıran şey aslında.

Hocam teknik olarak kenarları olmadığından (yuvarlatıldığından takılacak bir durum yok yani) ve sürtünme durumu da Pfte'lere nazaran daha az olduğundan cam skatezlerin kolay kolay mouse pad aşındıracağını hiç düşünmüyorum. Hele ki Mouepad'in Pfte'yi aşındıran bir yüzey olduğunu düşünürsek kendisinini kolay kolay aşınmayacağını düşünüyorum.

Hocam cam skatesler ömürlük zaten yapay zeka diyor ki cam skateslerin maddesi PTFE'ye göre daha sert olduğu için mousepadi daha çabuk aşındırabilirmiş bir de bir arkadaş aim of spirit i cam skatesler kullanırken 5 ay sonra mouse pad kaymamaya başlamış xraypad Obsidian ile değiştirnce eski kayganlığa ulaştığını yazmış ondan yola çıktım.

Açıkçası 1000TL bandının altındaki "Speed" veya "Hybrid" mousepadlerin kesinlikle gerçeği yansıttığını düşünmemekteyim, (HyperX mousepadi de dahil) çünkü çokça öyle mousepad denedim ve hepsi "kontrol yüzey ama biraz daha hızlandırılmış" gibi bir etki yaratmanın ötesine geçemedi.

Ben kontrol yüzeyden bir anda en speed mousepade geçmek isteyenlere durumları imkan veriyor ise ilk önce hibrit deneyip memnun kalınmaz ise hızlı skates veya hızlı mousepade geçilmesini tavsiye ediyorum. Fakat tabii ki siz de kendi araştırmanızı yapın.

Açıkçası 1000TL bandının altındaki "Speed" veya "Hybrid" mousepadlerin kesinlikle gerçeği yansıttığını düşünmemekteyim, (HyperX mousepadi de dahil) çünkü çokça öyle mousepad denedim ve hepsi "kontrol yüzey ama biraz daha hızlandırılmış" gibi bir etki yaratmanın ötesine geçemedi.

Ben kontrol yüzeyden bir anda en speed mousepade geçmek isteyenlere durumları imkan veriyor ise ilk önce hibrit deneyip memnun kalınmaz ise hızlı skates veya hızlı mousepade geçilmesini tavsiye ediyorum. Fakat tabii ki siz de kendi araştırmanızı yapın.

Aslında kauçuğu iyi yapışan ve masada kaymayan bir mousepad olsa en hızlı yüzeylerden biri diyebilirim bu mousepad için. Dot skatezle fareye hakim olmak tecrübe istiyor. Nedense son çıkan serisinde hiç masaya yapışmıyor, 2 sene önce aldığımda çok güzel yapışıyordu. BÜyük ihtimalle kauçuğu değiştirdiler ve performans düştü. Ama yüzeyi halen harika.

Aslında kauçuğu iyi yapışan ve masada kaymayan bir mouse pad olsa en hızlı yüzeylerden biri diyebilirim bu mouse pad için. Dot skatezle fareye hakim olmak tecrübe istiyor. Nedense son çıkan serisinde hiç masaya yapışmıyor, 2 sene önce aldığımda çok güzel yapışıyordu. Büyük ihtimalle kauçuğu değiştirdiler ve performans düştü. Ama yüzeyi halen harika.

Fiyatı bayağı uygunmuş bir araştıracağım bunu.

Aslında kauçuğu iyi yapışan ve masada kaymayan bir mousepad olsa en hızlı yüzeylerden biri diyebilirim bu mousepad için. Dot skatezle fareye hakim olmak tecrübe istiyor. Nedense son çıkan serisinde hiç masaya yapışmıyor, 2 sene önce aldığımda çok güzel yapışıyordu. BÜyük ihtimalle kauçuğu değiştirdiler ve performans düştü. Ama yüzeyi halen harika.
Yorumlarda kullanılan kısımların hızlı aşındığını yazmışlar birde bu hard mousepadmi tam anlamadım.

Son düzenleme:
Fiyatı bayağı uygunmuş bir araştıracağım bunu.

Yorumlarda kullanılan kısımların hızlı aşındığını yazmışlar birde bu hard mousepadmi tam anlamadım.
Haftada bir katkısız ıslak mendille iyice ovalayarak silmek gerekli. Membran bir yüzeye sahip. Ayrıca biraz yağ tutuyor. DÜzenli temizlenmezse yaü nedeniyle hissiyatı değişebiliyor. Bir de kaliteli skatezlerle kullanılmasında fayda var. Kimisi zımpara gibi skatezlerle kullandığından membran yüzey özelliğini kaybedebilir. Ben hem iş hem oyun hem de gündelik takılmalık süreklikullanıyorum. Hız hissiyatı değişmesini algılayabilecek kadar profesyonel değilim ama düzenli temizlenmediğinde özellikle cam skatezlerde biraz yapışma hissiyatı veriyor. En iyisi PFTE dot skatezler ile kullanmak. Ama çok hızlı hararetli oynuyorsanız dediğim gibi nedense bu son reütimlerin alt tabanı masaya iyi yapışmadığından rahatsız edebiliyor. Fakat aldırdığım hem CS hem de hikayeli oyunlar da oynayan arkadaşları gayet memnunlar. En azından bu fiyata böyle güzel bir zemini olması nedeniyle masada biraz kaysa da onlar ve benim için sorun olmuyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı