Çamaşır makinesinde tişört boyama deneyimi

Aurora1

Hectopat
Yer
Güney Kore
Beyaz bir tişörtüm vardı ve boyamak istiyordum. Bunun için bir kumaş boyası seti aldım ve YouTube'daki yöntemlere bakmak istedim.

İlk başta tencerede kaynatarak boyayarak mavi bir tişört istesem de ani bir kararla tam su ısınıyorken ve tişörte mavi renk geçmeye başlamışken vazgeçip diğer ve daha basit bir teknik olan makinede boyamayı denemeye karar verdim.

Bunun için bir su bardağına siyah kumaş boyası, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı sirke ve geri kalanını dolduracak oranda su koydum ve karıştırdım. Ardından ıslattığım tişörtü makine kazanına koydum ve boyayı üstüne döktüm.

Makineyi deterjan veya yumuşatıcı eklemeden (yumuşatıcı gözüne kumaş boyası sabitleyici eklemeniz tavsiye ediliyor rengin daha iyi olması için) 90 C°, 1000 devirde çalıştırdım. Program bittiğinde tişört biraz gri bir renk almıştı.

Bu da hoşuma gitmeyince iki rengi karıştırıp gül kurusu bir renk elde edip aynı işlemleri onunla yaptım fakat renkte neredeyse hiçbir değişme olmadı ki büyük ihtimal önceki boya iyice işlediği içindi bu.

Makineye gelirsek gri ve kauçuk (?) kısmında boya kalsa da sildiğinizde geçiyor. Ardından kısa bir programda çalıştırırsanız tertemiz oluyor.

Özetle "Makinede tişört boyanır mı?" diye sorarsanız evet boyanır fakat doğru düzgün yapmazsanız elinizde ancak evde giyeceğiniz bir tişört kalır.
Kumaş türünüze dikkat etmekte fayda var bu arada. Her kumaş boyanamıyor sanırım ne yazık ki. 🥰😁

Son düzenleme:
Çamaşır makinesinde yapacağına kaynar su ile boyayı ve koruyucuları eritip, boyayacağınız kıyafeti kovanın içine koyun, erittiğiniz karışımları dökün kovanın içine ardından 45 derece su ekleyip karıştırın.
Onu ben de gördüm fakat zaten ilk ve büyük ihtimal tek deneyimim olacağı için yorulmak istemedim. Teşekkür ederim yine de. 🥰

Farklı bir deneyim olmuş, ben çamaşır makinesinde renklendirmeye çalışırsam t-shirt’ü değilde kendimi boyarım sanırım.

Boyadığınız tişört nasıl oldu merak ettim. Fotoğraf ekleme şansınız var mı?
Beyazdı buna döndü. Biraz daha mavi aslında fotoğraftakinden. Yeterli değilse başka bir fotoğraf da atabilirim. 🥰
IMG_20230604_233758.jpg

Bunlar dışında ekstra bir malzeme koyuyorlardı. Toplu yıkama yapıldığı zaman renk vermemesi için.
Olabilir, ben bugün toplu yıkama yaptığımda renk vermedi diğer tişörtlere. Olmadı bundan sonra tek atarım olabildiğince. ❤️

Farklı bir deneyim olmuş, ben çamaşır makinesinde renklendirmeye çalışırsam t-shirt’ü değilde kendimi boyarım sanırım.
Kendini atmazsın herhâlde makineye değil mi? 😬❤️

Çok zor değil ya. Yapılır rahatça. Ben sadece ilk başta doğru düzgün bir planlama yapmadığım için ocakta kaynayan tişörtü daha rengini alamadan makineye attığım için biraz bocaladım. 🥲
Yazdım bir kenara, eğer olur da birgün çamaşır makinesinde tshirt renklendirme isteği gelirse bunları uygulayacağıma söz verebilirim 🤭

Technopat Haberler

Geri
Yukarı