Çamaşır nasıl yıkanır?

Giysinin iç etiketinde nasıl yıkamanız gerektiği yazar kaç derecede falan. Genellikle siyah ürünlerde siyah toz deterjan kullanmaya çalışın. Özellikle siyah ve mavi kot pantolonlarda yıkandıktan sonra ağarma ve beyaz çizgiler oluşuyor, siyah toz deterjan bunu engelliyor.

Çoğunluğu siyah çamaşır. Deterjan; sıcaklık, nelere dikkat etmem gerekiyor?

Hocam anlatıyorum eğer sizin makinede böyleyse siz de böyle yapın.

Önce kıyafetleri aldınız makinenin içine attınız sonra toz deterjan veya sıvı deterjan varsa alın ve makinenin sol üst kısmında bir bölme var orayı açıp oraya 1 kapak dökün.

Sonra da makinedeki programlardan uygun olanı başlatın.

Örneğin benim acelem olduğu zaman 1 saatlik yünlü(elde yıkama) ile yıkıyorum.

Veya da 3 saatlik pamuklu şeklinde yıkıyorum sizin makine nasıldır bilmem ama bu tarz bir şeyse dediklerime bakarak az bir şey yapabilirsiniz.

Beyazlar/renkliler kısmında soğuk 2 saat 25 dk 40° 2 saat 35 dk, 60° 2 saat 45 dk falan var derece artıyor bir tek, 30° mix var 1 saat. Yıkayacağım çamaşırlar çoğunluğu koyu renkli ve benzer kumaşlar. Polyester/forma vb yok.

Az önce öalıştırdım soğuk 2.35 de fakat 6 7 dk olmaısna rağmen 1.37'ye düştü. Makinanın yarısı doluydu, bu etkilemiş olabilir mi? Bir de şimdi aklına geldi yarısı dolu makineye 50ML falan deterjan koydum kötü bir şey mi yaptım?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı