Can Değer'in ChatGPT söylemleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ancak, Tofaş, Tesla gibi dediklerinde haklı bana göre. Yani ODTÜ kazananın saatlerini çürüttüğünü varsayarsak.
Odtüyü kazananın odtüyü kazanana kadar ne kadar matematik çözdüğü önemli değil, zaten 10 kat daha kazığını Mat 1 ve 2 adı altında tekrar gösteriyorlar bütün mühendis 1lere.
Bizim okulda okul başlamadan kendi kendini sektöre sokmuş insanlar var, benim gibi az bilgililer var bir de hiç bilmeyenler de var. Siz niye bilgisayar puanlarının tıpla yarıştığını sanıyorsunuz çünkü sadece tıp isteyen bayan arkadaşlarımız bile sırt rağbetinden ötürü bilgisayar yazmaya başladı.
ODTÜ nerede Teslalık eder, hocası boldur imkanı boldur insanlarına sosyal ve akademik birikim katar. Standart bir üniversite ise akademik birikimi daha az katar, sosyallik imkanları gözle görülür biçimde daha kötüdür. Fakat illa ama illa ODTÜ çıkışına gerek var mı, yok. Derslerimiz üç aşağı beş yukarı aynı Avrupa standartlarına uymak için okulun akreditasyonu mavi diploması falan varsa.

Odtüyü kazananın odtüyü kazanana kadar ne kadar matematik çözdüğü önemli değil, zaten 10 kat daha kazığını Mat 1 ve 2 adı altında tekrar gösteriyorlar bütün mühendis 1lere.
Bizim okulda okul başlamadan kendi kendini sektöre sokmuş insanlar var, benim gibi az bilgililer var bir de hiç bilmeyenler de var. Siz niye bilgisayar puanlarının tıpla yarıştığını sanıyorsunuz çünkü sadece tıp isteyen bayan arkadaşlarımız bile sırt rağbetinden ötürü bilgisayar yazmaya başladı.
ODTÜ nerede Teslalık eder, hocası boldur imkanı boldur insanlarına sosyal ve akademik birikim katar. Standart bir üniversite ise akademik birikimi daha az katar, sosyallik imkanları gözle görülür biçimde daha kötüdür. Fakat illa ama illa ODTÜ çıkışına gerek var mı, yok. Derslerimiz üç aşağı beş yukarı aynı Avrupa standartlarına uymak için okulun akreditasyonu mavi diploması falan varsa.
Bence ODTÜ'de bilgisayar mühendisliği okuma bir nevi dünyanın aradığı eleman gibi olmaya benzer :D.

Üniversite farkları bana kalırsa öğrenci profil farkından fazlasını sunmuyor. Öğrenci profilini küçümsemeyin ama.

Öğrenci profili iyi olan bir okulda, öğrencilerin pek çoğu çalışkan ve zeki insanlardan oluşuyordur, bu durumda öğretmenlerde onlara yetebilmek için genelde iyi olurlar. Okulda imkan sunar elindeki iyi profil öğrenciyi kaybetmemek için.

Kötü öğrenci profilli okullarda öğrencilerin pek çoğu tembel ve ortalama insanlardır. Okulda nadiren iyi öğretmen olur çünkü öğrenci profili zayıf olduğu için öğretmenin kendini geliştirmeye ihtiyacı olmaz. Öğretmeni zorlayacak sorular soran, merak eden insan sayısı azdır çünkü. Okulda pek imkan sunmaz, çünkü öğrenci imkan aramıyor.

Bu durumda iyi öğrencilerden oluşan bir okulda, mezun olduğunuzda sınıf arkadaşlarınızla bir işe girişme şansı, okuldan sonra hala iletişimde olabileceğiniz, sektörde çalışan insan sayısı daha fazla olma şansı olacak. Bunun haricinde okul size proje vs için imkan sunduğu için kötü bir okuldan mezun olan birine göre daha fazla tecrübeyle mezun olma şansınız olacak eğer emek harcarsanız okula.

İşte çelişkili durum olur biraz. Çünkü ODTÜ'ye girmek kolay olmadığı gibi mezun olanda çok şey biliyordur bence.
Çok şey bilmeden de mezun olunabilir bence. Sonuçta müfredata uy, sınava bir hafta kala çalış, dersi geç. Dersi geçtikten sonra kalanı önemli değil amaç kendini geliştirmek ve öğrenmek değilse.

İşte çelişkili durum olur biraz. Çünkü ODTÜ'ye girmek kolay olmadığı gibi mezun olanda çok şey biliyordur bence.
ODTÜ mezunu ne tanıdığım var ne bildiğim. Zamanında Boğaziçi Bilgisayar Mühendisliği mezunu, orada (sanırım soyut) Matematik alanında doktora yapmak isteyen bir arkadaşla konuşuyordum, Matematiğe yönelmeyi seçti ve bildiğim kadarıyla 100 satırdan fazla kod yazmışlığı yokmuş, kendi öyle demişti muhabbet gerçekleşeli 8 ay falan oldu.

ODTÜ mezunu ne tanıdığım var ne bir şeyim. Zamanında Boğaziçi mezunu orada MAtematik alanında doktora yapmak isteyen bir arkadaşla konuşuyordum, Matematiğe yönelmeyi seçti ve bildiğim kadarıyla 100 satırdan fazla kod yazmışlığı yokmuş, kendi öyle demişti muhabbet gerçekleşeli 8 ay falan oldu.
Bizim bir hocamım matematik bölümünden veri bilimine geçti. Python bir kodlar yazıyor varya öff, ezberlesen öyle yazamazsın, baksan öyle yazamazsın. Çok başarılı yani.

kNN, lineer regresyon, perseptron, bayes, karar ağaçları gibi gruplandırma ve sınıfırlandırma algoritmaları yazıyor, hazır kütüphane de kullanmıyor.

Bizim bir hocamım matematik bölümünden veri bilimine geçti. Python bir kodlar yazıyor varya öff, ezberlesen öyle yazamazsın, baksan öyle yazamazsın. Çok başarılı yani.

kNN, lineer regresyon, perseptron, bayes, karar ağaçları gibi gruplandırma ve sınıfırlandırma algoritmaları yazıyor, hazır kütüphane de kullanmıyor.
Ben daha birinci sınıf hocam, pazartesi sınavda integralle hacim hesabı falan çıkacak onlara çalışıyorum :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı