Can sıkıntısından kod yazmaya başlamak


Türkiye'nin en büyük rpa firmasında staj yapıyorum.
 

Dingil olsam şu an size ağzıma geleni söylerim. Sükunetimi korumaya çalışıyorum.Technopat'ta sayısız konu açıldı. Eke koyuyorum. Aklınız yeterse o konulara da bakabilirsiniz. İyi Sosyaller dilerim.









 

Dosya Ekleri

  • 1677608494014.png
    41 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:
Can sıkıntısı ise oyun kodlamayı deneyin bence.
 
O zaman biraz daha iyi gözlem yapmanızı tavsiye ederim.

Aksine gözlem yapmam bir şeyi değiştirmez, rpa konusunda her şirket kendi dilini kullanıyor önce onu öğrenmeniz gerekiyor. Ama gerçekten özellikle oyun geliştirmede yazılımcılar çok bir şey yapmıyor. Tabii ki yazılımcı olabilmek için kod yazabiliyor olmanız gerekiyor. Ama asıl olay kodlamanın temelini bilmektir. Mesela ben C# biliyorum ve iş yerinde bana JavaScript lazım oluyor, C# kodlarını belirli araçlarla JavaScript kodlarına çevirebiliyorum. Kusursuz olmasa da beni çok büyük bir yükten kurtarıyor. Ben algoritmayı bildiğim için herhangi bir dili 1 ayda öğrenebilir, 1 haftada ise anlattığım şekilde kullanmaya başlayabilirim.
 
Bu dediğinizi zaten çoğu mühendislik mezunu yazılımcı yapabiliyor ne kast ettiğinizi anlamadım? Ayrıca merak etmeyin yıllardır bu sektörün içinde olduğumdan biliyorum bir şeyler. Kodlamanın temelini bilmeden zaten bir şirket bir yazılımcıyı alıyorsa sorun var demektir, şirket mülakatlarından geçebilen bir yazılımcı yeni veya eski olması fark etmez özellikle yurtdışında büyük resmi görüyordur ve kodlamanın temelini de biliyordur.

Oyun geliştirme kısmında çok bir şey yapmıyorlar argümanınızı biraz açabilirseniz iyi olur.

@300319, hocamın da bu konudaki düşüncelerini duymak isterim, acaba gerçekten o da sizin dediğiniz gibi mi düşünüyor.
 
@Uton 1 ay içinde bir dil öğrenirim diyen net hiçbir şey bilmiyordur

8 yıldır yazılım geliştiriyorum. Tonlarca şirkette çalıştım, tonlarca proje yaptım, sayısız yazılım geliştirdim, sayısız projeye destek çıktım. Ancak "1 ay içinde bir dili öğrenirim" dedikten sonra adamakıllı yazılımcı çıkmadı şimdiye kadar.

Bir dil, 1 ay içinde temel olarak öğrenilebilir en fazla. Sana şimdi desem ki bana AES256 şifreleme yapabilen ve aynı zamanda bu şifrelemeyi paralel olarak eşleştiren bir algoritma yaz desem o üye yazamaz bunu.

Çünkü bu gelişmiş bir sistem.

@Uton mesajımı sana demiyorum, senin alıntıladığın üyeye diyorum
 
Hocam ben yeni yazılımcılar kod yazamıyor argümanına bayağı şoke oldum. Ayrıca umarım 1 ay içinde bir dili öğrenirim derken sadece temel düzeyden bahsediyor diye düşündüm o yüzden hiç cevap vermedim. Keşke hepimiz 1 ay içinde her dili öğrenebilsek ne güzel olurdu


Evet hocam bana demediğinizi biliyorum fakat ben de muhtemelen şu an sizin kadar iyi bir yazılımcı değilimdir. O yüzden sizden neler kapabilsem benim için iyi olacak diye düşünüyorum. Özellikle 2 yıldır bu sektörde yokum o yüzden biraz fazla geri kaldım diyebilirim.
 
Hocam ben yeni yazılımcılar kod yazamıyor argümanına bayağı şoke oldum.

Yeni yazılımcıları bir keseye koymak saçma. Her insan bir değil. Öyle biri gelir ki sanki bu işi yıllardır yapıyor gibi kod yazar. Biri gelir hiçbir şey yazamaz mesela.

Bu kıyaslanabilir bir şey değil. Bu tamamen kişinin öğrenme becerisi, hevesi, meraklı olması ve istemesi ile alakalı


Estağfurullah, düzenli olarak rehberler yazıyorum. Profilime girip bakabilirsiniz.

@Uton alt kısımda bazı örnek rehberlerime ulaşabilirsiniz.

 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…