Çanak antende sinyal var ama kanal yok

Soner78x

Kilopat
Merhaba arkadaşlar hotbird uydusunda %85 sinyal %75 kalitede arama yapıyorum fakat sadece 10 tane İran kanallarını ya da Ukrayna kanalları çekiyor. Diğer TP frekansları zayıf görünüyor sorun çanak ayarındamı acaba çabak önünde apartman var ama onun etkisi olur mu bilmiyorum yardımcı olabilirseniz çok sevinirim iyi akşamlar herkese

Dosya Ekleri

• _20250111_231837.JPG
    _20250111_231837.JPG
    173,6 KB · Görüntüleme: 200
  • _20250111_232704.JPG
    _20250111_232704.JPG
    183,5 KB · Görüntüleme: 62
Çanak ince ayarımı?
Evet. Sağa sola yukarı aşağı gibi ayarlama yaparak sinyali yükseltebilirsiniz. Bazı uygulamalar var. Onlardan faydalanabilirsiniz. Digitürk sinyal ölçüm uygulaması vardı. İşe yarıyordu. Ben tek çanakta 3 uydu kullanıyorum. Hotbird-Astra 19.2-Astra 23.5. Astra 23.5 olanı kendim ayarladım. Yapabilirsiniz. Yalnız çanakta da ayar gerekirse uyducu çağırmanız daha yararlı olur. Çanağın konumu da önemli burada.

Evet. Sağa sola yukarı aşağı gibi ayarlama yaparak sinyali yükseltebilirsiniz. Bazı uygulamalar var. Onlardan faydalanabilirsiniz. Digitürk sinyal ölçüm uygulaması vardı. İşe yarıyordu. Ben tek çanakta 3 uydu kullanıyorum. Hotbird-Astra 19.2-Astra 23.5. Astra 23.5 olanı kendim ayarladım. Yapabilirsiniz. Yalnız çanakta da ayar gerekirse uyducu çağırmanız daha yararlı olur. Çanağın konumu da önemli burada.
Benim çanak balkonda olduğu için etrafta çok yüksek bina var galiba onlar engel oluyor yoksa kendim bulurdum şimdiye kadar sabah yinede deniycem çanak ince ayarını zaten dokununca sinyal gidiyor çok zayıf yani bu kadar hassas gitmemesi gerekir sinyalin daha önce denemiştim bunu yüksek bina sorun çıkardı galiba çanağın resmini atıyorum burdan

Not :Çanağın önündeki bina karşıda görünen bina seviyesinde

Dosya Ekleri

• DSC_0003.JPG
    DSC_0003.JPG
    44,3 KB · Görüntüleme: 26
  • _20250111_235441.JPG
    _20250111_235441.JPG
    140,3 KB · Görüntüleme: 21
Bina çok yakın görünmüyor. Çok etki yapacağını düşünmüyorum. Anten konumu da tam oturmamış olabilir. Bulunduğunuz şehir doğuda sınırda değilse rahat sinyal almanız gerekir. Yarın ayarlamayı yapıp deneyin. Anteni de yukarı sağa sola gibi ayarlamalar da deneyin. Youtube dan videoları da inceleyin. Sonucu yazarsınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aynen hocam karşı bina yakın değil arada sokak var araba geçiyor yani bulunduğum şehir manisa doğuda değil Sabahı beklemiycem şimdi penseyi alıp deniycem ince ayarı yalnız hangi frekansta ince ayar yapmam lazım bu çok önemli onu bilmiyorum??

Aynen hocam karşı bina yakın değil arada sokak var araba geçiyor yani bulunduğum şehir manisa doğuda değil Sabahı beklemiycem şimdi penseyi alıp deniycem ince ayarı yalnız hangi frekansta ince ayar yapmam lazım bu çok önemli onu bilmiyorum??
Buradan çok kanalın olduğu Tp leri deneyin. Polsat olabilir. Ya da ilk attıklarım da olabilir.

Polsatı deniyorım şimdi verdiğiniz linkten 10719 v 27500 bu arada Lmb yide çeviriyorum bazen sağ sollu ama normalde arkadan bakınca kablolu tatafının sola bakması lazımmış galiba

Sabah devam edicem artık detaylı biçimde rahatça sonucu yine paylaşırım şuan deniyorum ama birşey değişmiyor nedense

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı