Birkaç tane düşük IQ seviyesine sahip insan yüzünden canınızı sıkmayın derim. Hocalar ya da idari kadrodakiler, arkadaşlarınız falan bu konuda size pek yardımcı olamaz.
Kendinizi savunmak istiyorsanız, kendinizi savunmayı öğreneceksiniz. Bir işin iyi olmasını istiyorsan, o işi kendin yapmalısın.
Bu savunma yumruk ile değil kalem ile olacak ama. Bilirsiniz; kalem, kılıçtan keskindir. Bazen bir söz, bir yumruktan daha kalıcı bir iz bırakır karşınızdaki kişide. Yazın demiyorum, o tiplerle konuşmaya çalışın, baktınız odunun teki, laftan anlamıyor o zaman ''sıfır iletişim'' teklif edin. Muhatap olmak istemediğinizi belirtin.
Yazdığınız yazıları gizlice yazın, daha keyifli olur. Kimse de karışamaz, sizin sesiniz ve kalem-kağıt sesi olur sadece.
Okulda bu tipleri çok gördüm ama nedense hiçbirisi bana bulaşamadı okul hayatım boyunca. Bende mi bir şey var orasını çözemedim, ama bulaşsalardı zararlı çıkacak olanlar onlar olurdu.
Ben yerinizde olsam ya o sınıfta kendimi koruyacak şekilde bir otorite oluşturarak eğitimime devam ederdim. Ya da sınıfımı değil, direkt okulumu değiştirirdim. Ama unutmayın, bu tipler hayatta her zaman ve her yerde karşınıza çıkacak, yeter ki baş etmesin öğrenin. Ben gözlem yaparak ve kendimi geliştirerek bu tip hareketlere hiç maruz kalmadım. Beni kimse ezemedi okul hayatım boyunca.
O güzel canınızı sıkmayın, zaten okuyan birisiniz, biraz da kişisel gelişim kitapları okuyun derim.
Gelecekte siz kendini geliştirmiş mutlu bir insan olmuş iken, o tipler hala boş gezenin boş kalfası olarak yaşayacaklar.